Ο κορωνοϊός έπληξε τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του Παρισιού

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν φέρθηκε καλά στην πόλη του φωτός καθώς το lockdown στο οποίο οδήγησε έπληξε σοβαρά τα ξενοδοχεία της πόλης.
 
Το Παρίσι αποτελεί τον πιο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως και ως τέτοιος διαθέτει ξενοδοχεία για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Από τα σεμνά καταλύματα μέχρι τους επιβλητικά ανάκτορα όπου μια νύχτα μπορεί να κοστίσει  έως και 30.000 ευρώ.
 
Οι κρατήσεις των πολυτελών ξενοδοχείων της πόλης στηρίζονται στο 80% σε πελάτες από χώρες εκτός Ευρώπης, συνεπώς λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών στερήθηκαν πελατολόγιου. Αυτά τα ξενοδοχεία οδηγήθηκαν σε πλήρη αδράνεια, από την οποία αναμένεται να βγουν μονάχα στο τέλος του μήνα. Τα περισσότερα ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου, με εξαίρεση το Shangri-La, που διαθέτει 100 δωμάτια και βλέπει στον πύργο του Άιφελ. Το ξενοδοχείο ανέβαλε τη λειτουργία του μέχρι την 1η Οκτωβρίου.  
 
Το Παρίσι διαθέτει 12 ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών που φέρουν τον χαρακτηρισμό παλάτια, και ταξινομούνται μια βαθμίδα πάνω από τα 5άστερα ξενοδοχεία. Το Plaza Athenee, το  Le Bristol και το Hotel de Crillon είναι ανάμεσα σε αυτά.
 
Μόνο το μικρότερο της «χρυσής» δωδεκάδας, το ξενοδοχείο La Reserve που διαθέτει 40 δωμάτια, παρέμεινε ανοιχτό από τις 5 Μαΐου κι έκτοτε. Αυτό το ιδιότυπο και συγκυριακό μονοπώλιο, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Romain Meiran του ξενοδοχείου, προσέφερε στο La Reserve πληρότητες 80%.
 
 Όταν όμως αποκατασταθεί η λειτουργία των υπόλοιπων παικτών, τα πράγματα θα δυσκολέψουν για όλους, φοβάται και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως «το μόνο  που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση». Τι ορίζει ως προσαρμογή; Τις νέες παροχές, όπως το delivery του μενού που προσφέρεται στο εστιατόριο ή οι ειδικές προσφορές για φαγητό.  
 
Ο πρόεδρος του ομίλου ξενοδοχειακών συγκροτημάτων UMIH Prestige, Christophe Laure, από την άλλη εκτιμά ότι τα έσοδα θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 40% φέτος. Ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για τη Γαλλία, που αντιπροσωπεύει το 7% της οικονομίας της προσφέροντας  μάλιστα περισσότερες από 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
 
Οι ελπίδες ανάκαμψης μετακινούνται στο Σεπτέμβρη με το τουρνουά τένις Open, που διοργανώνεται στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά και με την Εβδομάδα Μόδας που διοργανώνεται μία εβδομάδα μετά. Πρέπει όμως να αποκατασταθούν και οι επίσημες επισκέψεις πολιτικών προσώπων και αντιπροσωπειών, σημειώνει ο Luca Allegri που διευθύνει το ξενοδοχείο Le Bristol. Ο Allegri δηλώνει πως δεν θα πάρει ρίσκα στη λειτουργία του ξενοδοχείου. Κάθε βαλίτσα που θα εισέρχεται στα καταλύματα θα περνάει από πύλη απολύμανσης. Θα υπάρχει ένα κενό 24 ωρών μεταξύ της νέα παραχώρησης ενός δωματίου ώστε να πραγματοποιείται διεξοδικός καθαρισμός, ενώ προβλέπεται η θέση μιας νοσοκόμας στο προσωπικό η οποία θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο κάθε μέρα της εβδομάδας.
 
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr 
 

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων
Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs