Virgin Atlantic: Ένα βήμα από την χρεωκοπία

Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές στις ΗΠΑ βάσει του άρθρου 15 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε σήμερα η Virgin Atlantic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, αφότου δικαστήριο στο Λονδίνο απεφάνθη ότι η αεροπορική θα ξεμείνει από μετρητά σε ένα μήνα, εάν δεν εγκριθεί η εκκρεμούσα διαδιακασία διάσωσής της.

Η αεροπορική εταιρεία υπέβαλε την αίτηση στη Νέα Υόρκη. Το άρθρο 15 επιτρέπει σε ξένες εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ να προστατεύονται από πιστωτικές αξιώσεις, ενώ εργάζονται σε ένα σχέδιο διάσωσης στη χώρα τους.

Η εταιρεία είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια των διαδικασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι σχεδίαζε να υποβάλει αίτηση για προστασία στις ΗΠΑ ενώ ολοκληρώνει τοσχέδιο διάσωσης που υποστηρίζεται ήδη από την πλειοψηφία των ενδιαφερομένων. Η Virgin επιδιώκει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 1,2 δισ. λιρών (1,6 δισ. δολάρια), όπως ανακοίνωσε τον Ιούλιο.

Οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται υπό πίεση καθώς οι ταξιδιώτες αποφεύγουν τις πτήσεις εξαιτίας του κορωνοϊού. Τουλάχιστον 4 περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν χρεοκοπήσει και τα έσοδα των διεθνών αερομεταφορέων προβλέπεται να βουλιάξου κατά 66% φέτος, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg Intelligence

Από την 1η Ιανουαρίου, οι κρατήσεις της Virgin μειώθηκαν κατά 89% σε ετήσια βάση και η ζήτηση για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι περίπου στο 25% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν