Το «Δεύτερο Κύμα» γκρεμίζει τις μετοχές του κλάδου τουρισμού

Μέρα ισχυρής πτώσης η Δευτέρα για τις μετοχές του τουρισμού, καθώς νέες ανακοινώσεις για ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αυξάνουν την αβεβαιότητα.

Η easyJet πρωταγωνίστησε στην πτώση καθώς η μετοχή της στο Λονδίνο έχασε περισσότερο από 10%, ενώ ο όμιλος IAG στον οποίο ανήκει η British Airways υποχώρησε κατά -8%, ενώ η Lufthansa έπεσε κατά -6%. Πολύ κοντά στις πτώσεις και η Ryanair με -5%

Αρκετές χώρες έχουν επαναφέρει περιορισμούς και ελέγχους στις πύλες εισόδου, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη Μ. Βρετανία, πετυχαίνοντας καίριο πλήγμα στις ελπίδες για μια καθυστερημένη ανάκαμψη του κλάδου καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται στο ζενίθ του. Μεγάλο το πλήγμα και για τη μετοχή της TUI που υποχώρησε κατά 11%, καθώς θα ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια στην ηπειρωτική Ισπανία ως τουλάχιστον τις 9 Αυγούστου.

Εκτός της Μεγάλης Βρετανίας και η Γαλλία έχει επαναφέρει ελέχχους στις ροές τουριστών από και προς Ισπανία.

Το Λονδίνο υπερασπίστηκε της απόφασής του να επαναφέρει το μέτρο της καραντίνας για όσους επιστρέφουν από την Ισπανία και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση μέσα στο Σαββατοκύριακό, λέγοντας ότι αναγκάστηκε να δράσει άμεσα μετά τα δεδομένα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας που μαρτυρούν έξαρση των μολύνσεων σε αρκετές επαρχίες της Ισπανίας. Αν και η κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωση ότι εξέτασε το ενδεχόμενο για πιο εστιασμένα λοκ-ντάουν, αποφάσισε τελικά ότι ήταν πιο ασφαλές να προχωρήσουν σε μια «ξεκάθαρη απάντηση».

Η Μαδρίτη απάντησε με οργή, ενώ προσπαθεί να διασώσει τις τουριστικές ροές στς Κανάριες και τις Βαλεαρίδες Νήσους, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από αυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη