Huawei: Η ώρα της μεγάλης απόφασης στη Βρετανία

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται υπό πίεση να ανακοινώσει ότι απαγορεύει στης τηλεπικοινωνιακές εταιρείες την εγκατάσταση νέου λογισμικού της Huawei για τα δίκτυα 5G της Βρετανίας από τα τέλη του 2021. 
 
Όπως μεταδίδει το Bloomberg το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Βρετανίας συνεδριάζει αύριο, Τρίτη, προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον της κινεζικής εταιρείας στην Βρετανία στον απόηχο αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της. Σύμφωνα με πηγές με γνώση της υπόθεσης, που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο, αναφορά κατέληξε ότι η Huawei θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μη αξιόπιστα μικροτσίπ, γεγονός που θα καθιστά αδύνατο στην αμερικανική κυβέρνηση να ελέγξει κινδύνους για την ασφάλεια του 5G. O υπουργός Πολιτισμού, Όλιβερ Ντράουντεν, θα μπορούσε να ανακοινώσει άμεσα την απόφαση.
 
Βουλευτές από το κυβερνών συντηρητικό κόμμα είναι αποφασισμένοι, σύμφωνα με το Bloomberg, να αναγκάσουν την κυβέρνηση να ανατρέψει απόφαση του Ιανουαρίου, η οποία επέτρεπε στην εταιρεία να είναι προμηθευτής 5G εξοπλισμού στη χώρα. Πιστεύουν ότι τα επιχειρήματά τους έχουν ήδη υπερισχύσει και περιμένουν τώρα συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα.
 
Η Huawei, κορυφαία δύναμη στον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και αρντείται κατηγορηματικά την όποια υπόνοια ή και ευθεία κατηγορία περί κατασκοπίας για λογαριασμό της Κίνας.
 
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών