Στα πρόθυρα χρεοκοπίας 13 βρετανικά πανεπιστήμια λόγω κορωνοϊού

Δεκατρία πανεπιστήμια ή κολλέγια στο Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν, καθώς η πανδημία κορωνοϊού «χτυπάει» τα οικονομικά τους και ασκεί πιέσεις σε ολόκληρο τον τομέα, σύμφωνα με μελέτη του Institute for Fiscal Studies (IFS).

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι περιορισμοί στις Μεταφορές και τα lockdown δοκιμάζουν τη δυνατότητα των πανεπιστημίων να επιβιώσουν χωρίς φοιτητές. Μετά την πανδημία, πολλά μετέφεραν τη διδασκαλία τους στο Διαδίκτυο ενώ κάποια δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις τους μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Υπάρχει επίσης αβεβαιότητα για το αν φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας θα εξακολουθήσουν να θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, καθώς και για το αν τα κολέγια θα είναι σε θέση να διοργανώνουν συνέδρια και να λαμβάνουν ένα σταθερό εισόδημα από τη φοιτητική διαμονή.

«Τα συνολικά έσοδα του βρετανικού πανεπιστημιακού τομέα είναι περίπου 40 δισ. στερλίνες (50 δισ. δολάρια) ετησίως ή περίπου 1,8% του εθνικού εισοδήματος», δήλωσε το IFS σε μελέτη τη Δευτέρα. «Μεγάλο μέρος τους του εισοδήματος κινδυνεύει τώρα λόγω της επιδημίας Covid-19».

Ως αποτέλεσμα, το ινστιτούτο προβλέπει στο κύριο σενάριό του ότι 13 κολέγια θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν χωρίς κρατική διάσωση ή αναδιάρθρωση χρέους.

Τα ιδρύματα με υψηλότερο κίνδυνο κατάρρευσης είναι εκείνα με μεγάλο μερίδιο διεθνών φοιτητών και εκείνα με σημαντικές συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις, ανέφερε το IFS.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα