Αγωγές εργαζομένων κατά Amazon για έκθεση στον κορωνοϊό

Αγωγή κατά της Amazon υπέβαλε ομάδα υπαλλήλων της, που κατηγορεί τον τεχνολογικό γίγαντα ότι εκθέτει τους ίδιους και τις οικογένειές τους στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τους Financial Times, σε μια περίπτωση, στην αγωγή υπάρχει ισχυρισμός ότι ένας εργαζόμενος «έφερε τον ιό στο σπίτι», μολύνοντας ένα μέλος της οικογένειας που αργότερα πέθανε. Οι εργαζόμενοι, έχουν έδρα την εγκατάσταση της εταιρείας στο Staten Island της Νέας Υόρκης, όπου επιβεβαιώνεται ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος πέθανε από Covid-19.

Σύμφωνα με την αγωγή, η Amazon έχει «ένα προσωπείο συμμόρφωσης» με τις οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Η κίνηση των εργαζομένων δεν επιδιώκει αποζημίωση για ασθένεια ή θάνατο, αλλά αντ’ αυτού, ζητεί την έκδοση διαταγής που θα αναγκάσει την Amazon να συμμορφωθεί με τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους.

Η Amazon δήλωσε την Τετάρτη ότι «λυπάται για τον τραγικό αντίκτυπο που είχε η Covid-19 σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μελών της ομάδας της και της οικογένειας και των φίλων τους».

Εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία συμμορφώθηκε με συμβουλές από ειδικούς, προσθέτοντας: «Από τις αρχές Μαρτίου έως την 1η Μαΐου, προσφέραμε στους υπαλλήλους μας απεριόριστο χρόνο μακριά από τη δουλειά. Και από την 1η Μαΐου δίνουμε άδεια σε όσους είναι πιο ευάλωτοι ή χρειάζονται φροντίδα για παιδιά ή μέλη της οικογένειας».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ