Μπερνάρ Αρνό: Κάνει πίσω από το deal του αιώνα για εξαγορά της Tiffany & Co;

Oσοι αγοράζουν θέλουν να κάνουν απόσβεση κάτι που είναι δύσκολο στο νέο τοπίο που διαμορφώνει η πανδημία. Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την εξαγορά της Tiffany & Co. ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Women’s Wear Daily.

Αν τελικά ο Μπερνάρ Αρνό αποφασίσει να κάνει πίσω σίγουρα αυτό δεν θα είναι κάτι θετικό ιδίως μετά την δημοσιότητα που πήρε η πολυδιαφημισμένη εξαγορά του εμβληματικού οίκου κοσμημάτων των ΗΠΑ. Ο Αρνό ίσως να μην κάνει πίσω αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορούσε να πετύχει καλύτερους όρους – ειδικά επειδή έχει το πλεονέκτημα. Ο κόσμος έχει αλλάξει μετά τη συμφωνία εξαγοράς τον Νοέμβριο. Η πανδημία έχει μειώσει τη ζήτηση πολυτελών αγαθών με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και τους καταναλωτές να παραμένουν στην Αμερική και αλλού σε lockdown. Οι πωλήσεις στον κλάδο πολυτελών ειδών προβλέπεται ότι θα είναι μειωμένες κατά 35% φέτος, σύμφωνα με την Bain & Co. Ενας άλλος κίνδυνος ειδικά για την αμερικανική εταιρεία είναι η πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ.

Έτσι, ανάλογα με τους όρους στο συμφωνητικό εξαγοράς, ο Αρνό θα μπορούσε να προσπαθήσει να ξεφύγει εντελώς. Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ότι θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί. Οι μετοχές της Tiffany έκλεισαν στα 117 $ την Τρίτη σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από την τιμή προσφοράς των 135 $ της LVMH.Όμως, η ακύρωση της συμφωνίας ειδικά αν οδηγούσε σε μια μακρά νομική μάχη, θα μπορούσε να διακινδυνεύσει την φήμη της LVMH που σήμερα είνναι ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά ειδών πολυτελείας μεμ ιστορία σε στρατηγικές επιτυχημένες εξαγορές. Ακόμη και μετά την πανδημία, η χρηματιστηριακή αξία της LVMH είναι κοντά στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ (224 δισεκατομμύρια δολάρια). Έτσι η Tiffany είναι μια σχετικά μέτρια συναλλαγή. Η Tiffany εξακολουθεί να είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, με τεράστιες δυνατότητες. Έτσι, ο Ανρό πιθανότατα θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη θέση του ως διαπραγματευτής πετυχαίνοντας καλύτερους όρους για τους μετόχους του και μια μεγάλη έκπτωση στο deal.

Στον όμιλο του Αρνό ανήκουν τεράστιες θυγατρικές εταιρείες στον χώρο τον αλκοολούχων ποτών (Belvedere, Hennessy, Moët et Chandon, Dom Pérignon κ.α.), μερικές από τις πιο γνωστές και ακριβές εταιρείες ρολογιών και κοσμημάτων στον κόσμο (TAG Heuer, Bulgari, Dior), σπουδαίοι οίκοι μόδας (Louis Vuitton, Fendi, Donna Karan, Givenchy, Kenzo, Marc Jacobs κ.α.) και τεράστιες αλυσίδες καταστημάτων (Sephora κ.α).

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες