Powered by

Ε.Ε.: Προσβλέπει σε ετήσια έσοδα δέκα δισ. ευρώ από έναν πανευρωπαϊκό φόρο ενιαίας αγοράς

Φορολογικά έσοδα δέκα δισ. ευρώ ετησίως θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν οι Βρυξέλλες από την επιβολή νέου εταιρικού φόρου στις μεγάλες επιχειρήσεις που επωφελούνται από την ενιαία αγορά της Ε.Ε. με την Κομισιόν να διευκρινίζει ότι ο φόρος θα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 0,2% του τζίρου.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης και την έξοδο από την πανδημική κρίση -που θα πρέπει να εγκριθούν από τις 27 χώρες-μελη της Ε.Ε.- η Επιτροπή θα αντλήσει 750 δισ. ευρώ μέσω δανεισμού από τις αγορές, ούτως ώστε να χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες των χωρών-μελών για έξοδο από την ύφεση.

Η Κομισιόν έχει προτείνει την επιβολή διαφόρων πιθανών φόρων για την αποπληρωμή του χρέους, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου, πανευρωπαϊκού φόρου ενιαίας αγοράς, που θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ το 2024 ή και αργότερα.

«Αναλόγως του σχεδιασμού, θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν δέκα δισ. ευρώ μέσω του συγκεκριμένου φόρου, χωρίς υπερβολική επιβάρυνση για κάθε επιχείριση», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Δέκα δισ.ευρώ είναι λιγότερα από το 0,2% του κύκλου εργασιών που εξασφαλίζουν αυτές οι μεγάλες επιχειρήσεις από δραστηριότητες στην Ε.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο επίτροπος Προϋπολογισμού, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στους «FT» είχε αναφέρει ότι ένας φόρος ενιαίας αγοράς θα μπορούσε να επηρεάσει 70.000 επιχειρήσεις στην Ευρώπη με συνολικό κύκλο εργασιών άνω των 750 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης