EasyJet: Μειώνει έως 30% το προσωπικό

Χιλιάδες θέσεις εργασίας ετοιμάζεται να καταργήσει η EasyJet, μειώνοντας το προσωπικό της κατά 30% στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η αεροπορική εταιρεία συρρικνώνει τις δραστηριότητές της ως απάντηση στο ισχυρότατο πλήγμα που έχει δεχθεί η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια από την κρίση του νέου κορωνοϊού.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική χαμηλού κόστους της Ευρώπης θα αρχίσει διαβουλεύσεις με τις εργατικές ενώσεις για τις περικοπές εντός των επόμενων ημερών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η EasyJet απασχολεί περίπου 15.000 υπαλλήλους, γεγονός που σημαίνει ότι διακυβεύονται 4.500 θέσεις εργασίας.

Η EasyJet θα έχει σε λειτουργία 51 αεροσκάφη λιγότερα από ό,τι αρχικά υπολόγιζε μέχρι τα τέλη του 2021, ενώ θα εξορθολογίσει και το δίκτυο των ευρωπαϊκών της βάσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο αερομεταφορέας έχει ήδη αναβάλει την παράδοση 24 αεροπλάνων, ώστε να μειωθούν οι άμεσες δαπάνες κατά 1 δισ. στερλίνες. Επίσης έχει δανειστεί 1,1 δισ. στερλίνες για να αυξήσει τη ρευστότητά της.

Οι πτήσεις αναμένεται να ξαναρχίσουν στις 15 Ιουνίου για έναν αριθμό δρομολογίων, ενώ οι χειμερινές κρατήσεις είναι περισσότερες από τις περσινές, κυρίως λόγω του ότι πολλοί ταξιδιώτες άλλαξαν τις ημερομηνίες της πτήσης τους.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών