DIW: Συστήνει τηλεργασία για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού

«Αντίδοτο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας (DIW) του Βερολίνου προτείνει όλο και περισσότερη εργασία από το σπίτι.

«Mέσω της εργασίας κατ΄οίκον μειώνεται η συχνότητα επαφών μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικούς τόπους κατοικίας  γεγονός που θα μπορούσε να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού», σύμφωνα με έρευνα του φημισμένου ινστιτούτου η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

«Αυτός είναι προφανώς ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του ποσοστού μόλυνσης. Μια δυνατότητα για να το υποστηρίξουμε πολιτικά είναι να δοθούν επιχορηγήσεις για την αγορά εξοπλισμού για την κατ΄οίκον εργασία. Επιπλέον, θα μπορούσε να γίνει πιο ελκυστική μέσω της δυνατότητας φορολογικών ελαφρύνσεων. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι η αυξημένη εργασία από σπίτι δεν έχει σημαντικό οικονομικό κόστος για μια οικονομία», δήλωσε κατά την παρουσίαση της έρευνας ο Κλάους Μίχελσεν, ένας από τους συντάκτες της.

Οι οικονομικοί ερευνητές αξιολόγησαν τις μετακινήσεις ατόμων από διάφορες περιοχές τις τελευταίες εβδομάδες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές συνέβαλαν σημαντικά στην εξάπλωση του κορωνοϊού. «Ειδικά την ημερολογιακή εβδομάδα 12, οι λοιμώξεις που προέκυψαν έμμεσα από τις διαπροσωπικές επαφές των μετακινουμένων προσώπων λόγω εργασίας ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος των νέων κρουσμάτων», αναφέρεται στη μελέτη. 

Ως μετακινήσεις εργαζομένων αξιολόγησε το DIW και εκείνες που γίνονται προς περιοχές όπου γίνονται προσφορές του λιανικού εμπορίου αλλά και τους τόπους παροχής υπηρεσιών. «Στην πρώτη περίπτωση, η εξάπλωση του ιού είναι λιγότερο πιθανή διότι η παραμονή στα καταστήματα διαρκεί τις περισσότερες φορές μόνο λίγα λεπτά, ενώ αντίθετα στην δεύτερη της παροχής υπηρεσιών, η πιθανότητα μετάδοσης είναι μεγαλύτερη, αφού οι εργαζόμενοι εργάζονται  ο ένας δίπλα στον άλλον μέσα σε μεγάλες αίθουσες ή σε κοινά γραφεία επί πολλές ώρες», συμπεραίνει το Ινστιτούτο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ