Bρετανία: 40 δισ. στερλίνες το κόστος διάσωσης 9 εκατ. θέσεων εργασίας

Περισσότεροι από έννεα εκατ. εργαζόμενοι στη Βρετανία αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος της κυβέρνησης για διατήρηση των θέσεων απασχόλησης(JRS), βάσει του οποίου το κράτος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος -έως και 80%- των αποδοχών.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται ανάλυση του Resolution Foundation, το συνολικό κόστος για τον Βρετανό φορολογούμενο για τους επόμενους τρεις μήνες υπολογίζεται στα 30 με 40 δισ. στερλίνες. Το Resolution Foundation χρησιμοποίησε τα τελευταία στοιχεία του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου(BCC).

Με βάση τα στοιχεία, σχεδόν το ένα-πέμπτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Βρετανία σχεδιάζει να θέσει σε προσωρινή αργία το σύνολο του εργατικού δυναμικού που απασχολεί. Το 50% των επιχειρήσεων έχουν ήδη θέσει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού τους σε αναστολή σύμβασης.

Το Σχέδιο Διατήρησης θέσεων Απασχόλησης(JRS) προσβλέπει στην προστασία των θέσεων εργασίας και χαιρετίσθηκε από τις επιχειρήσεις, που πλήτονται λόγω του προσωρινού «λουκέτου» και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Oι εργοδότες μπορούν να θέσουν το προσωπικό σε προσωρινή παύση εργασίας -κάτι σαν άδεια άνευ αποδοχών- συνεχίζοντας όμως να τους πληρώνουν, με το κράτος να καλύπτει το 80% του μισθολογικού κόστους. Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών έχει υποσχεθεί στις επιχειρήσεις ότι το πρόγραμμα JRS θα είναι έτοιμο έως τα τέλη του μηνός.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες