Powered by

Ντ. Σάσολι: Μας χωρίζουν 230 δισ. ευρώ

Λίγο πριν την έκτακτη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη με ατζέντα το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. για την περίοδο 2021-2027 και μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι διαπίστωσε απόσταση 230 δισ. ευρώ.

«Στις δύο συναντήσεις που είχαμε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επιβεβαιώσαμε την ομόφωνη θέση του Κοινοβουλίου στο σχέδιο που παρουσίασε το περασμένο Σάββατο. Είμαστε ακόμα μακριά από μια αποδεκτή πρόταση» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αφού σημείωσε πως αυτή τη στιγμή μας χωρίζουν 230 δισ. ευρώ, ο Νταβίντ Σασόλι εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει με μια πιο φιλόδοξη εκδοχή ικανή για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ο φιλόδοξος στόχος της Ε.Ε. για το κλίμα-Τα διακυβεύματα και οι εξαιρέσεις
Μεγάλο τραπεζικό deal στη Βρετανία-Στη Santander μονάδα της Sabadell για £2,7 δις
Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα