H Nissan αξίζει πλέον λιγότερο από την Subaru

Στην πέμπτη θέση των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία κατρακύλησε η Nissan, μετά τη βουτιά της μετοχής της σε χαμηλά 10ετίας. Αιτία η υποβάθμιση του outlook για τα ετήσια κέρδη και η αναστολή της καταβολής μερίσματος στα τέλη του έτους. 

Η μετοχή υποχώρησε κατά 9,6% φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 2,17 τρισ. γεν ή 19,8 δισ. δολ., πίσω από την Subaru, την Suzuki, την Honda και την Toyota.

Από τις αρχές του έτους η μετοχή της Nissan έχει υποχωρήσει κατά 19%, ενώ το 2019 είχε χάσει 28% και το 2018 είχε απολέσει 22%.

Οι απώλειες αυτές ήλθαν ως αποτέλεσμα της πτώσης των πωλήσεων σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ευρώπη, ενώ συνέτεινε και η σύλληψη του πρώην προέδρου της, Κάρλος Γκον. Η Nissan μείωσε την πρόβλεψη για τα ετήσια λειτουργικά κέρδη σε 85 δισ. γεν έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 150 δισ. γεν.

Με την περικοπή της πληρωμής μερίσματος στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 και την επιδίωξη για τη μείωση 12.500 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, η Nissan προσπαθεί να αποδεσμεύσει μετρητά για επενδύσεις στην τεχνολογία επόμενης γενιάς που απαιτείται προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική σε τομείς όπως ηλεκτρικά οχήματα και αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs
Η BP μείωσε 10% τους εργαζόμενους στον τομέα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Αξιοποίηση ρωσικών «παγωμένων» κεφαλαίων συζητούν ΔΝΤ - Παγκόσμια Τράπεζα
Παγκόσμια Τράπεζα: Αυξάνεται το χάσμα πλουσίων και φτωχών χωρών
Οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται στις χώρες που δανείζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τιμές παρά την απειλή πολέμου
Πού θα κριθεί η αντίδραση των αγορών στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Lufthansa: Αναστέλλει τις πτήσεις προς Αμάν, Βηρυτό, Ερμπίλ και Τελ Αβίβ
Ανάλυση Rosenberg Research: Ο χρυσός μπορεί να φτάσει στα $3.000-Η κινητήριος δύναμη
JPMorgan Chase: Αυξημένα κέρδη, προειδοποιεί για επίμονο πληθωρισμό