anner-cyta-vodafone

Τα τοπ χαρακτηριστικά για εργασία το 2020

InBusinessNews  27/01/2020 11:40
Τα τοπ χαρακτηριστικά για εργασία το 2020

Τα τοπ χαρακτηριστικά για εργασία το 2020

InBusinessNews  27/01/2020 11:40

Έχουμε μπει πια σε νέα δεκαετία και το εργασιακό περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό. Οι εργοδότες ψάχνουν συνεχώς για ανθρώπους που διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που προκύπτουν. Οποιαδήποτε και αν είναι τα σχέδια και τα επαγγελματικά σας όνειρα για το 2020, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα και περιζήτητα χαρακτηριστικά που ανεβάζουν το προφίλ του βιογραφικού σας και σάς βοηθούν να είστε περισσότερο έτοιμοι σχετικά με όσα θέλετε να πετύχετε.

RELATED ARTICLES

Soft skills
Τα soft skills είναι αυτά τα απαραίτητα διαπροσωπικά προσόντα που είναι απαραίτητα τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην κοινωνική και προσωπική σας ζωή.

Hard Skills
Ενώ τα soft skills φαίνονται εξαιρετικά χρήσιμα, καθώς σας βοηθούν να οργανώνετε σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά και την προσωπική σας ζωή, τα hard skills έρχονται για να σας πουν ότι οι πρακτικές γνώσεις είναι πιο περιζήτητες από ποτέ. Ας δούμε παρακάτω δέκα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι εργοδότες από εσάς.


10. Μάρκετινγκ
Με τη μείωση της παραδοσιακής διαφήμισης και την άνοδο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, το μάρκετινγκ αυξάνεται ραγδαία. Το μάρκετινγκ εκμεταλλεύεται εταιρικές συνεργασίες ή παράγοντες που επηρεάζουν συγκεκριμένο κοινό.

9. Business Analysis
Η επιχειρηματική ανάλυση είναι ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της λίστας. Είναι μια από τις λίγες δεξιότητες που πρέπει να έχει κάθε επαγγελματίας, καθώς οι περισσότεροι ρόλοι απαιτούν κάποιο επίπεδο επιχειρηματικής ανάλυσης για τη λήψη αποφάσεων.

8. Τεχνητή νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) ενισχύει τις δυνατότητες του ανθρώπινου εργατικού δυναμικού. Οι άνθρωποι που μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη της AI, της μηχανικής μάθησης και της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να παρέχουν πιο συναφή, εξατομικευμένα και καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

7. Analytics
Τα δεδομένα έχουν γίνει το θεμέλιο κάθε επιχείρησης. Οι οργανισμοί θέλουν ταλέντα που μπορούν να το κατανοήσουν αυτό και να ανακαλύψουν νέες ιδέες που οδηγούν σε καλύτερες αποφάσεις για την επιχείρηση.

6. Cloud computing
Σήμερα, οι εταιρείες χτίζονται και τρέχουν πάνω στο cloud computing. Χρειάζονται ταλέντα που έχουν τις ικανότητες να τους βοηθήσουν πάνω στην τεχνική αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό και την παράδοση συστημάτων cloud.

5. Συναισθηματική νοημοσύνη
Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεστε, να αξιολογείτε και να ανταποκρίνεστε στα δικά σας συναισθήματα και τα συναισθήματα των άλλων. Καινούριο στην λίστα των πιο απαιτητικών δεξιοτήτων φέτος, η ανάγκη για συναισθηματική νοημοσύνη υπογραμμίζει τη σημασία της αποτελεσματικής αλληλεπίδρασης με τους συναδέλφους σας.

4. Προσαρμοστικότητα
Το εργασιακό περιβάλλον ακολουθεί το νόμο της ζωής: πρέπει να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε σε οποιαδήποτε κατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Η θετική σκέψη, το ανοιχτό μυαλό και ο επαγγελματισμός είναι η λύση για στρεσογόνες καταστάσεις.

3. Συνεργασία
Η ανάγκη του να μπορείτε να συνεργάζεστε με άλλα άτομα είναι ένα προσόν που θεωρείται δεδομένο εδώ και χρόνια. Οι ομάδες που είναι δεμένες φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα και η συλλογική σκέψη δίνει άμεση λύση σε πολλά προβλήματα.

2. Πειθώ
Αν μπορείτε να δώσετε ικανοποιητικές απαντήσεις όταν σας ρωτήσει κάποιος «Γιατί», τότε έχετε πάει την καριέρα σας σε άλλο επίπεδο. Τα αποτελεσματικά επικοινωνιακά προσόντα και η πειθώ είναι πιο απαραίτητα από ποτέ.

1. Δημιουργικότητα
Οι εταιρείες χρειάζονται ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν δημιουργικά τα προβλήματα που προκύπτουν. Η ανάπτυξη και η εφαρμογή νέων ιδεών είναι κάτι που θα ζητηθεί πολύ το 2020.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας