Powered by

ΕΚΤ: Βλέπει μέτρια ανάπτυξη στην ευρωζώνη το β΄ εξάμηνο 2019

Η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, αν και μόνο μέτρια, με ώθηση από την ιδιωτική κατανάλωση και τη μικρή αύξηση της απασχόλησης, σύμφωνα με την Οικονομική Εκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σημειώνει: «Τα εισερχόμενα στοιχεία και τα αποτελέσματα ερευνών δείχνουν μέτρια οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης μπορεί να αποδοθεί κατά κύριο λόγο στο αδύναμο παγκόσμιο εμπόριο και στις παρατεταμένες αβεβαιότητες».

«Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν καθοδικοί εν μέσω περαιτέρω κλιμάκωσης εμπορικής διαμάχης, υψηλής αβεβαιότητας που σχετίζεται με το Brexit και της δυνητικά πιο αργής ανάκαμψης σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές», προσθέτει η ΕΚΤ.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ