Λαγκάρντ, Αμαζόνιος, Brexit στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής

Η αναμενόμενη έγκριση του διορισμού της Κριστίν Λαγκάρντ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η καταστροφή των δασών του Αμαζονίου, το Brexit, η έγκριση επιπρόσθετων κονδυλίων για το Horizon 2020 και το Erasmus και η εφαρμογή των κανόνων για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινωθεί, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα έχει επαφές, μεταξύ άλλων, και με την προτεινόμενη Κύπρια Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, την Τρίτη.

Την Τρίτη αναμένεται να δώσει την γνωμοδότησή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφορικά με την πρόθεση του Συμβουλίου για διορισμό της Κριστίν Λαγκάρντ στην προεδρία της ΕΚΤ.  Ήδη η κ. Λαγκάρντ έχει απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων η οποία και θα θέσει ενώπιον της Ολομέλειας προσχέδιο απόφασης που συμφωνεί με το διορισμό της.

Η καταστροφή των δασών του Αμαζονίου από τις πυρκαγιές θα απασχολήσει τους Ευρωβουλευτές την Δευτέρα και την Τρίτη. Αναμένεται να συζητηθούν τρόποι προώθησης της προστασίας των δασών ανά το παγκόσμιο.

Η συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit θα διεξαχθεί την Τετάρτη το πρωί.  Για να τεθεί σε ισχύ, η οποιαδήποτε συμφωνία αποχώρησης επιτευχθεί μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με απλή πλειοψηφία.

Επιπρόσθετα κονδύλια €100 εκατ. για το Horizon 2020 και το Erasmus προγραμματίζεται επίσης να εγκρίνουν οι Ευρωβουλευτές στο πλαίσιο συζήτησης η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Το σώμα αναμένεται επίσης την Τετάρτη να συζητήσει το ζήτημα της εναρμόνισης και της εφαρμογής των κανόνων για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη