Νευρικότητα στη Wall Street

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του αργού πετρελαίου σήμερα ύστερα από δύο ημέρες απωλειών, χάρη στα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και που μετρίασαν τις ανησυχίες για ύφεση στη μεγαλύτερη αμερικανική οικονομία.
 
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν νωρίτερα αύξηση κατά 52 σεντς,ή 0,9%, στα 58,75 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από απώλειες κατά 2,1% χθες και 3% προχθές.
 
Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκαν κατά 65 σεντς ή 1,2%, στα 55,12 δολάρια το βαρέλι, έχοντας σημειώσει πτώση κατά 1,4% χθες και 3,3% προχθές.
 
Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μία ημέρα αφού αντιστράφηκε η καμπύλη αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2007, προκαλώντας ξεπούλημα στις μετοχές και το πετρέλαιο. Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων παραδοσιακά αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη για επικείμενη ύφεση.
 
Εν μέσω κλίματος νευρικότητας για τις αντιφατικές ενδείξεις ως προς τον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο, αλλά και τους πρόδρομους δείκτες που κατατείνουν σε επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας – ένας αναλυτής έκανε λόγο περί «σχιζοφρενικής» συνεδρίασης – το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ έκλεισε με τους δύο από τους κύριους δείκτες στο πράσινο, αλλά αυτόν της τεχνολογίας στο κόκκινο.
 
Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 99,97 μονάδων (+0,39%) στις 25.579,39 μονάδες.
 
Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι των εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε αντιθέτως με πτώση 7,32 μονάδων (–0,09%), στις 7.766,62 μονάδες.
 
Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 7 μονάδων (+0,25%), στις 2.847,60 μονάδες.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών