Πρωταθλήτρια στις επιστροφές διαδικτυακών αγορών η Γερμανία

Οι Γερμανοί άργησαν να υιοθετήσουν τις διαδικτυακές αγορές, αλλά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των χωρών με τις περισσότερες επιστροφές ανεπιθύμητων προϊόντων.
 
Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν επιστρέφει περισσότερα πακέτα από τη Γερμανία, δημιουργώντας ένα τεράστιο οικονομικό και υλικοτεχνικό πρόβλημα για τους εμπόρους λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της Amazon.com Inc. Η γνωστή εταιρεία είναι ο κορυφαίος προορισμός ηλεκτρονικών αγορών της χώρας, ακολουθούμενη από τις Otto Versand και Zalando SE.
 
Η Γερμανία έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό συναλλαγών με τιμολόγιο στην Ευρώπη – που σημαίνει ότι οι πελάτες πληρώνουν για αγαθά μόνο αφότου αποφασίσουν τι θα κρατήσουν μετά την παράδοση. Αυτό καθιστά ευκολότερη την ακύρωση μιας αγοράς και την επιστροφή του προϊόντος πριν την ολοκλήρωση της χρηματικής συναλλαγής.
 
Η εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας Zalando προσπαθεί να μειώσει τις επιστροφές – περίπου οι μισές από τις πωλήσεις της στέλνονται πίσω – ανεβάζοντας βίντεο με μοντέλα που φορούν τα ενδύματα και χρησιμοποιώντας τεχνολογία μηχανικής μάθησης για το ταίριασμα των αγοραστών με τα σωστά μεγέθη. Η Mr. Spex, μια γερμανική εταιρεία οπτικών που υποστηρίζεται από τηνGoldman Sachs Group Inc., επιτρέπει στους πελάτες να «δοκιμάζουν» γυαλιά με εικονικό τρόπο, τοποθετώντας τα στα πρόσωπα των πελατών καθώς αυτοί περιηγούνται στην ιστοσελίδα. Και η Amazon έχει εισαγάγει εργαλεία επαυξημένης
πραγματικότητας, έτσι ώστε οι αγοραστές να μπορούν να δουν πώς φαίνεται ένα έπιπλο στο σπίτι τους πριν αποφασίσουν να κάνουν κλικ στο κουμπί «αγορά».
 
Η δημιουργία ενός αποδοτικότερου συστήματος επιστροφών καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική, καθώς οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής πώλησης στην ΕΕ προσπαθούν να περιορίσουν τις δαπάνες τους,
διατηρώντας παράλληλα τους πελάτες τους. Οι Γερμανοί επέστρεψαν πέρυσι αγαθά αξίας περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Bamberg.
 
Η Deutsche Post AG, ο γερμανικός ταχυδρομικός κολοσσός, συμφωνεί ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα.
 
«Επί του παρόντος, από την άποψη των όγκων αποστολής, επωφελούμαστε από αυτή την τάση καθώς έχουμε πολλές επιστροφές προϊόντων», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Deutsche Post, Melanie Kreis. «Πρέπει όμως να βρούμε πιο βιώσιμες λύσεις για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας επιστροφών συνολικά».
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές