Τι κάνουν τα μέλη της λίστας 40 under 40 για να μένουν παραγωγικοί;

Όσοι κατάφεραν να μπουν στη φετινή λίστα 40 under 40 της αμερικανικής έκδοσης του Fortune ξοδεύουν ατελείωτες ώρες στον αέρα, ταξιδεύοντας, ή σε συναντήσεις στα πλαίσια άσκησης των επαγγελματικών τους καθηκόντων. Την ίδια στιγμή, όμως, καλούνται να είναι παραγωγικοί, συμπιέζοντας τεράστιο όγκο δουλειάς σε ελάχιστο χρόνο, βρίσκοντας παράλληλα και μικρά χρονικά παραθυράκια για την προσωπική τους ζωή.

Κάποια από τα μέλη της λίστας μοιράζονται κάποια tips που εφαρμόζουν για να διατηρούν υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας. Ιδού τι μας είπαν:
 

Jessie Wisdom, 37 ετών
Συνιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος, Humu
Στην αρχή κάθε εβδομάδας, γράφω σε ένα χαρτί ό,τι θέλω να ολοκληρώσω. Και το γράφω με τρόπο ωσάν να το έχω ήδη ολοκληρώσει, π.χ. «κατέληξα στην τελική μορφή της έκθεσης» ή «συναντήθηκα επιτυχώς με τα μέλη της ομάδας μου». Προφανώς, δεν πάει κάθε εβδομάδα σύμφωνα με το πλάνο, αλλά η συγκεκριμένη πρακτική με βοηθάει να λογοδοτώ με συνέπεια στον εαυτό μου.
 

Trevor Martin, 30 ετών
Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Mammoth Biosciences
Φροντίστε να δημιουργήσετε χώρο μέσα στην ημέρα σας όπου θα απουσιάζουν οι διασπάσεις, όπως π.χ. τηλεφωνικές κλήσεις ή μηνύματα, και δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να εστιάζει σε ό,τι είναι σημαντικό – και όχι ό,τι είναι επείγον.
 

Alison Atwell, 31 ετών
Σχεδιάστρια Φωνητικής Διεπαφής Χρήστη, Amazon
Έχω έναν κανόνα: δίνω πάντα την απερίσπαστη προσοχή μου σε ό,τι έχω μπροστά μου. Αν τώρα πρέπει να δουλέψω πάνω στο Χ ζήτημα, το Ψ πρέπει να περιμένει. Αν είμαι σε συνάντηση, το τηλέφωνό μου δεν θα είναι εκεί να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μου. Και όλο αυτό το χρησιμοποιώ και σαν κριτήριο για να εξισορροπώ τη ζωή μου. Εάν δεν δίνω απεριόριστα την προσοχή μου σε κάτι – ένα πρότζεκτ, ή μια σχέση – για να επιτύχει, αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να αναπροσαρμόσω κάποια πράγματα. Η επιλογή μου αυτή με έχει κάνει πολύ πιο παραγωγική στη δουλειά, αλλά και πιο ευτυχισμένη στις σχέσεις μου.
 

Mike Gorenstein, 33 ετών
Διευθύνων σύμβουλος, Cronos Group
Το σημαντικότερο πράγμα που εφαρμόζω στη δουλειά είναι να υιοθετώ για τα πάντα μια προσέγγιση που εστιάζει στην παροχή λύσεων. Αντί να προσπαθείς να βρεις γιατί τέθηκε σε εφαρμογή μια κακή διαδικασία, βρες τη βέλτιστη λύση και υλοποίησέ την.
 

Omer Ismail, 39 ετών
Επικεφαλής Καταναλωτικών Δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, Goldman Sachs
Διαχειρίσου το πρόγραμμά σου, ή αλλιώς το πρόγραμμά σου θα διαχειριστεί εσένα. Αφιερώνω μία ώρα την ημέρα για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αντί να προσπαθώ να απαντάω στο καθένα απ’ αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Και βάζω στην άκρη δέκα ώρες την εβδομάδα ως «χρόνο στοχασμού», καθώς και δύο ώρες για συζητήσεις με συναδέλφους που εργάζονται σε διαφορετικά τμήματα της εταιρείας.
 

Kristo Käärmann, 38 ετών
Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, TransferWise
Η καλύτερη συμβουλή μου όταν εργάζεσαι ή ταξιδεύεις: εξασφάλισε αρκετό ύπνο. Προσωπικά, φτιάχνω έτσι την ημέρα μου ώστε να μην χρειάζομαι ξυπνητήρι για να ξυπνάω το πρωί. Κι όταν ταξιδεύω με αεροπλάνο, φροντίζω να κοιμάμαι καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν