Ο Jay-Z γίνεται επιχειρηματίας… κάνναβης

O δισεκατομμυριούχος ράπερ Jay-Z εισέρχεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία της κάνναβης, αναλαμβάνοντας επικεφαλής στρατηγικής στην εταιρία Caliva της Καλιφόρνιας.
 
Η ιδιωτική εταιρία που ιδρύθηκε στο Σαν Χοσέ το 2015 ανακοίνωσε ότι ο Jay-Z άρχισε μια μακρόπνοη συνεργασία μαζί της κατά την οποία θα εστιαστεί στην ευαισθητοποίηση και στη δημιουργική διεύθυνση της εταιρίας.
 
Ο ράπερ, του οποίου ο επίσημος τίτλος στην Caliva θα είναι επικεφαλής στρατηγικής, θα προάγει τις προσπάθειες κοινωνικής ευθύνης διευρύνοντας την κατάρτιση στην εργασία για πρώην φυλακισμένους και καλλιεργώντας την ποιότητα και την τιμιότητα στην ανάπτυξη της βιομηχανίας της νόμιμης κάνναβης, ανακοίνωσε η εταιρία.
 
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι καταπληκτικό και να είναι ευχάριστο κατά τη διαδικασία, να κάνουμε καλό και να κερδίσουμε φίλους στην πορεία αυτή», είπε ο ράπερ.
 
Νωρίτερα φέτος, ο ράπερ βοήθησε στην έναρξη της δράσης της οργάνωσης ποινικής δικαιοσύνης Reform Alliance που έχει στόχο να βοηθήσει ένα εκατομμύριο Αμερικανούς να βγουν από τη φυλακή με δικαστική επιτήρηση ή να αποφυλακιστούν υπό όρους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
 
Ο 49χρονος σύζυγος της επίσης διάσημης Μπιγιονσέ ήταν σύμφωνα με το περιοδικό Forbes τον Ιούνιο ο πρώτος καλλιτέχνης της χιπ-χοπ που έγινε δισεκατομμυριούχος λόγω των επενδύσεων του στην ένδυση, στη σαμπάνια, στην επιχείρηση παροχής υπηρεσιών μεταφοράς Uber και στη δική του εταιρία ψυχαγωγίας Roc Nation.
 
Ο Jay-Z είναι ο τελευταίος χρονικά που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη βιομηχανία της μαριχουάνας, καθώς η νομιμοποίησή της για ψυχαγωγική χρήση έχει επεκταθεί σε 11 πολιτείες, ανάμεσά τους η Καλιφόρνια. Ο ράπερ Snoop Dogg έχει τη δική του εταιρία Leafs by Snoop, ενώ η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ λάνσαρε το 2016 μια σειρά ιατρικών προϊόντων μαριχουάνας για την ανακούφιση των γυναικών από τους έντονους μυϊκούς σπασμούς της περιόδου.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ