Σε Lufthansa και EasyJet τα περιουσιακά στοιχεία της Air Berlin

Η γερμανική Lufthansa AG και η EasyJet Plc επελέγησαν ως οι προτιμώμενοι υποψήφιοι για τα κύρια περιουσιακά στοιχεία της αφερέγγυας εταιρείας Air Berlin Plc. Η εξέλιξη αυτή παρέχει σε αυτές τις δυο αεροπορικές εταιρείες μια σπάνια ευκαιρία να επεκταθούν γρήγορα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η επιτροπή των πιστωτών θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τους δύο αερομεταφορείς μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, με σκοπό την πώληση των μεταφορικών μέσων της Air Berlin, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας αργά την Πέμπτη. Οι συνομιλίες με πλειοδότες που ενδιαφέρονται για άλλα περιουσιακά στοιχεία θα συνεχιστούν παράλληλα, όπως δήλωσε η Air Berlin. Ούτε η Lufthansa ούτε η EasyJet είχαν υποβάλει προσφορά για το σύνολο της εταιρείας, πράγμα που καθιστά αναπόφευκτη τη διάλυση της Air Berlin.

Η Lufthansa είχε πλειοδοτήσει για το βραχίονα αναψυχής της Air Berlin τη "Νίκη", καθώς και 38 αεριωθούμενα αεροπλάνα που ήδη μισθώνει από αυτόν το μεταφορέα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr στους δημοσιογράφους την Τετάρτη. Αυτό θα παραδώσει στον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Γερμανίας, 73 μονοπτέρυγα αεροσκάφη από τον αντίπαλό του, δηλαδή περίπου το ήμισυ του στόλου της Air Berlin και κοντά στο μέγιστο που ο Spohr είπε ότι είναι επιτρεπτό να προσθέσει, χωρίς να παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες.

Η EasyJet ενδιαφέρθηκε για άλλα, μη καθορισμένα περιουσιακά στοιχεία. Η εταιρεία χαμηλού κόστους δήλωσε νωρίτερα ότι ενδιαφέρεται για τα "ανταλλακτικά" των αεροσκαφών μικρών αποστάσεων της Air Berlin, χωρίς να είναι πιο συγκεκριμένη.

Αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με τον στόλο της Air Berlin για μεγάλες αποστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των 17 Airbus SE A330s. Η EasyJet δεν πετάει με τέτοια αεροπλάνα και η Lufthansa δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο μοντέλο

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ