Η Hewlett Packard απολύει 5.000 εργαζόμενους

Η Hewlett Packard Enterprise σχεδιάζει να εξαλείψει περίπου το 10% του προσωπικού της, δηλαδή 5.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Η HPE εντείνει τις προσπάθειες για περιορισμό των δαπανών, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός.
Η διευθύνουσα σύμβουλος Meg Whitman «ξεφορτώνεται» τμήματα ήδη από το 2015, μεταξύ των οποίων και οι δραστηριότητες προσωπικών υπολογιστών, εκτυπωτών, υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και βασικού software.
 
Όλα αυτά στοχεύουν στο να αποκτήσει η εταιρία καλύτερα αντανακλαστικά, εν μέσω μιας μεταβαλλόμενης βιομηχανίας που πιέζεται από τους παρόχους cloud όπως η Amazon και η Google.
Μιλώντας με αναλυτές νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Whitman ανέφερε πως η εταιρία ωφελείται από την αυξανόμενη ζήτηση σε όλες τις βασικές δραστηριότητες. Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής μειώνει «στρώματα»του οργανισμού, προκειμένου να γίνει πιο αποδοτικός.
 
«Με λιγότερες δραστηριότητες και σαφείς στρατηγικές προτεραιότητες, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια εσωτερική δομή και ένα λειτουργικό μοντέλο που είναι πιο απλό, πιο επιδέξιο και πιο γρήγορο», τόνισε.
 
Στο μεταξύ ο επικεφαλής επί των οικονομικών της εταιρίας Tim Stonesifer επεσήμανε πως η εταιρία στοχεύει σε εξοικονόμηση 1,5 δισ. δολαρίων σε περίοδο τριών ετών.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr
 

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους