Ζευγάρι αγόρασε τον ακριβότερο δρόμο στο Σαν Φρανσίσκο

Οργή νοιώθουν οι ένοικοι του δρόμου  Presidio Terrace, ενός από τους δρόμους με τα ακριβότερα σπίτια στις ΗΠΑ, όταν πληροφορήθηκαν, κατόπιν εορτής, ότι ολόκληρη η οδός αγοράστηκε από ένα ζευγάρι επενδυτών ακίνητης περιουσίας, του Michael Cheng και της Tina Lam. Οι δυο τους τώρα είναι και επίσημα οι ιδιοκτήτες του... οδοστρώματος, των πεζοδρομίων, αλλά και των κοινόχρηστων χώρων της Presidio Terrace στο Σαν Φρανσίσκο.
Η διαφορετική αυτή αγορά έγινε εφικτή χάρη σε μια δημοπρασία που έκανε η πόλη λόγω ενός απλήρωτου λογαριασμού κι έτσι ο δρόμος που από το 1905 τουλάχιστον τελούσε υπό τη διαχείριση της ένωσης των ιδιοκτητών των κατοικιών, πέρασε στην κυριότητα του ζεύγους.
 
Αν και η αξία ενός σπιτιού στο Σαν Φρανσίσκο μπορεί εύκολα να φτάσει το 1 εκατ. δολάρια τη σημερινή εποχή, οι συγκεκριμένοι επενδυτές έδωσαν μόλις 90.000 δολ. για να πάρουν την οδό που θεωρείται ως μια από τις πλέον πριβέ συνοικίες στις ΗΠΑ, όπου κατοικούν διασημότητες όπως η Nancy Pelosi.
 
Για να μπει κανείς στην  Presidio Terrace περνά από μια πύλη. Περιστοιχίζεται από φοινικόδεντρα και μέγαρα αξίας πολλών εκατομμυρίων.
 
Ο  Cheng δεν περίμενε τόσο εχθρική αντιμετώπιση από τους νέους του γείτονες. Όπως ανέφερε στο Associated Press, περίμενε ότι όλοι θα τους καλωσόριζαν στη νέα τους γειτονιά, πράγμα που δεν συνέβη ούτε κατά διάνοια.
 
Όσο για τον λογαριασμό που αφέθηκε απλήρωτος με αποτέλεσμα να βγει στο σφυρί ένας ολόκληρος δρόμος; Η παράλειψη των κατοίκων να πληρώσουν φόρο ακινήτων ύψους 14 δολαρίων τον χρόνο – κάτι που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες που κατοικούν στους 181 δρόμους του Σαν Φρανσίσκο.
 
Έτσι, η φορολογική υπηρεσία της πόλης έβγαλε το ακίνητο προς πώληση σε ηλεκτρονική δημοπρασία  με κόστος $ 994 προκειμένου να εισπράξει τους απλήρωτους φόρους και τους τόκους. Το ζευγάρι κέρδισε τελικά το δρόμο με προσφορά $ 90.100 τον Απρίλιο του 2015.
 
Ο συνήγορος των πλούσιων ιδιοκτητών υποστήριξε ότι οι πελάτες του δεν πλήρωναν το τέλος γιατί τόσα χρόνια οι επιστολές της εφορίας πήγαιναν... σε λάθος διεύθυνση.
 
Τώρα, ο  Cheng και η  Lam έχουν το δικαίωμα να ζητούν αντίτιμο από τους κατοίκους που θέλουν να παρκάρουν στον δρόμο έξω από το σπίτι τους ή να νοικιάσουν τις 120 θέσεις παρκαρίσματος.
 
 
«Ως νόμιμοι ιδιοκτήτες έχουμε πολλές επιλογές», αναφέρει ο Cheng, ωστόσο οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον του, εναντίον της συζύγου του, καθώς και κατά της πολιτείας.
 
Για την ιστορία, κάποτε το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να αγοράσει σπίτι στην  Presidio Terrace, αλλά δεν τους το επέτρεψαν τα περιορισμένα οικονομικά τους. Τώρα, τους ανήκει ολόκληρη!
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών