Powered by

Σε χαμηλά 18 μηνών τα στεγαστικά στη Βρετανία

Οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων στη Βρετανία βρέθηκαν σε χαμηλά 18 μηνών τον Ιούλιο, καθώς οι αναταράξεις από το δημοψήφισμα επηρέασαν την αγορά κατοικιών.

Στοιχεία που έδωσε η Τράπεζα της Αγγλίας κατέδειξαν μια πτώση από 64.152 εγκρίσεις από τράπεζες και οικοδομικούς συνεταιρισμούς τον Ιούνιο, σε 60.912 τον Ιούλιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο αριθμό από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά.

Αντανακλά επίσης την συνέχιση μιας πρόσφατης τάσης -έπειτα από μια άνοδο το Φεβρουάριο σε 73.000- η οποία ώθησε τους αναλυτές να προβλέψουν ότι οι τιμές των κατοικιών θα υποχωρούσαν μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

«Πιστεύουμε ότι η δραστηριότητα στην αγορά κατοικιών είναι πιθανό να περιοριστεί μέσα στους επόμενους μήνες και οι τιμές να αποδυναμωθούν, καθώς η εντονότερη αβεβαιότητα μετά τη βρετανική ψήφο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ πιέζει την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την προθυμία ανάμιξης σε μεγάλες συναλλαγές», εξήγησε σύμφωνα με τον Guardian ο Howard Archer, ανώτατος οικονομολόγος στην IHS Global Insight.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Θορυβημένη η ΕΚΤ από την ταχεία άνοδο του ευρώ-Φόβοι για ενίσχυση του πληθωρισμού
Ο φιλόδοξος στόχος της Ε.Ε. για το κλίμα-Τα διακυβεύματα και οι εξαιρέσεις
Μεγάλο τραπεζικό deal στη Βρετανία-Στη Santander μονάδα της Sabadell για £2,7 δις
Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο