Απεργία στην Τράπεζα της Αγγλίας

Στην πρώτη του απεργία στα τελευταία 50 χρόνια κατήλθε την Τρίτη το προσωπικό της Τράπεζας της Αγγλίας ασκώντας πίεση για υψηλότερες αμοιβές και αναδεικνύοντας την αυξανόμενη πίεση για να τερματιστεί ο αυστηρός έλεγχος των μισθών του δημόσιου τομέα στη Βρετανία.
 
Η τριήμερη απεργία που πραγματοποιεί το προσωπικό συντήρησης και ασφάλειας στην 323 ετών τράπεζα, συμπίπτει με την συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη.
 
Περίπου 15 μέλη του προσωπικού, μερικά εκ των οποίων φορούν μάσκες προσώπου του κυβερνήτη Μαρκ Κάρνεϊ, διοργάνωσαν πικετοφορία διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Αγγλίας στο Λονδίνο. Στα Τμήματα που επηρεάζονται από την απεργία εργάζονται περίπου 150 άτομα.
 
Οι υπάλληλοι, που είναι μέλη του Συνδικαλιστικού Κινήματος Unite, δήλωσαν ότι διαμαρτύρονται για τον "παράλογο" διακανονισμό των αμοιβών που έχει επιβάλει στο προσωπικό της η Τράπεζα χωρίς τη συμφωνία της συνδικαλιστικής οργάνωσης.
 
Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει βρεθεί κάτω από πίεση από βουλευτές για να τερματίσει την πολιτική που τέθηκε σε εφαρμογή το 2013 για παραχώρηση αυξήσεων 1% στους μισθούς του δημόσιου τομέα που είναι κάτω από τον πληθωρισμό με στόχο να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.
   
Αν και είναι λειτουργικά ανεξάρτητη από την κυβέρνηση, η Τράπεζα της Αγγλίας έχει επίσης παραχωρήσει περιορισμένες αυξήσεις μισθών που ανέρχονται στο 1% για το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της σύμφωνα και με το ποσοστό αύξησης που παραχώρησαν άλλοι δημόσιοι φορείς.
 
Η Τράπεζα της Αγγλίας αναφέρει ότι μόνο το 2% της συνδικαλιστικής οργάνωσης ψήφισε από τα 3.600 άτομα εργατικό δυναμικό της τράπεζας και σημειώνει ότι έχει σχέδιο για να συνεχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού