Powered by

Atlantica: Ετοιμάζει νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Αθήνα

Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων ετοιμάζει ο Όμιλος Atlantica στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μέσα στο «τρίγωνο» των σταθμών μετρό Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Πανεπιστημίου.

Διαβάστε ακόμα: 

RCB Bank: Πήρε άδεια από ΚΤΚ ως εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων

Παραθαλάσσιες επαύλεις ενοικιάζονται μέχρι €35.000 τον μήνα

Έλενα Ανδρέου: Οι άνθρωποι μας είναι το κλειδί της επιτυχίας

Πολύ πρόσφατα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας ενέκριναν τη μελέτη για το έργο με επενδυτικό φορέα την Ιonian Sun A.E.. H εταιρεία συνδέεται με τον όμιλο Νικολαΐδη της Atlantica, από τους πλέον ισχυρούς «παίκτες» της ξενοδοχειακής αγοράς με περισσότερα από 40 ξενοδοχεία σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο, με ισχυρούς εταίρους (βλ. TUI), περισσότερους από 400.000 πελάτες ετησίως κι έχοντας σε εξέλιξη, μεταξύ άλλων, και το μεγάλο project στην Αφάντου.

Η Ionian Sun προχωρά τώρα τις αδειοδοτήσεις για το νέο project στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας το οποίο τοποθετείται στα πέριξ των 3 εκατ. ευρώ. Το έργο για τη νέα μονάδα κατηγορίας 5 αστέρων περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου σε υφιστάμενο παλιό, κτίριο επί της οδού Περικλέους, το οποίο θα αποκτήσει έναν ακόμη όροφο και θα έχει δυναμικότητα 33 δωματίων/66 κλινών.

Η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, ενέκρινε τη μελέτη για την «Αξιοποίηση, εκσυγχρονισμό και στατική ενίσχυση υπάρχοντος προ του 1955 κτιρίου καταστημάτων, με προσθήκη καθ’ ύψος, αλλαγή χρήσης (κατά το μεγαλύτερο μέρος) σε ξενοδοχείο 5*» που βρίσκεται επί της οδού Περικλέους 46, στον Δήμο Αθηναίων από την Ionian Sun, ένα ακόμη βήμα στο μακρύ δρόμο των εγκρίσεων.

Σημειώνεται ότι, η απόφαση περιλαμβάνει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, όπως να εγκριθούν οι προβλεπόμενες από τη μελέτη παρεκκλίσεις από το αρμόδιο όργανο, οι αιτούμενες επεμβάσεις να είναι σύμφωνες με τις διατάξεις πολεοδομικές, κτιριοδομικές ή άλλων αρχών, όλες οι εργασίες εκσκαφών θα γίνουν με την επίβλεψη της ΕΦ.Α. Πόλης Αθηνών, η οποία θα ειδοποιηθεί εγκαίρως (τουλάχιστον 15 ήμερες πριν την έναρξη τους) και εγγράφως.

«Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των εκσκαφών εντοπιστούν αρχαιολογικά λείψανα, οι εργασίες στο υπόγειο θα διακοπούν και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας. Από τα αποτελέσματα της ανασκαφής θα εξαρτηθεί η τελική πορεία του έργου στο επίπεδο του υπογείου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Αρχαιολογική Νομοθεσία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Επιπλέον, κατά την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής και ενίσχυσης σε επαφή με τα όμορα μνημεία (Περικλέους 44 και Θησέως) να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους.

Δειτε Επισης

Πιο αισιόδοξες οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία-Οι νέες προβλέψεις
Αναβάθμισε Eurobank, Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς και Aegean Baltic Bank ο S&P-Βελτιωμένη ποιότητα κεφαλαίων
Μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα στο 9,4% τον Δεκέμβριο-Σχεδόν μισό εκατομμύριο οι άνεργοι
Σε πλήρη εξέλιξη η στρατηγική επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα-Ξεκίνησε η κατασκευή των δύο πρώτων Data Center
Ο γολγοθάς των operators στα οικόπεδα των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων
Για πρώτη φορά σύνδεση της Αθήνας με το Λος Αντζελες το καλοκαίρι του 2025–Tιμές από 259 ευρώ
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο στην εξαγορά της Ηλέκτωρ από τη Motor Oil
Άντλησε €600 εκ. με απόδοση 2,45% σε δημοπρασία εξάμηνων έντοκων γραμματίων η Ελλάδα
Ενδιαφέρον Chevron για τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας-Πώς προχωρά το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υψηλές πτήσεις για την ελληνική οικονομία και για το 2025 βλέπουν οι διεθνείς οίκοι-Οι εξωτερικοί κίνδυνοι