Παρουσιάστηκε η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ η μεγάλη επένδυση της εταιρίας, ύψους 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. 
 
Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud. «Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου, στο Νταβός όταν είχα την ευκαιρία να πρωτογνωρίσω τον Μπραντ Σμιθ. Μέσα σε μόλις 9 μήνες φτάσαμε εδώ, σε μια πολυεπίπεδη επένδυση, χάρη στην οποία η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud. Τώρα αποδεικνύεται ότι η ισχυρή βούληση της χώρας να προοδεύσει και η θέληση μιας υπερδύναμης της τεχνολογίας αποφέρει καρπούς», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μάλιστα, θα υπάρξουν τρεις γιγαντιαίες εγκαταστάσεις για αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων και οι εκτάσεις βρέθηκαν στην Αττική. «Οι αναλυτές θα μιλήσουν για ένα συνολικό οικονομικό όφελος μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου. Το συνολικό όφελος εκτινάσσεται αν αποτιμηθεί η αξία του μετασχηματισμού στο σύνολο της οικονομίας».
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ είπε πως είναι «η μεγαλύτερη επένδυση στα 28 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «η επένδυση αυτή δείχνει στήριξη στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν το κάνουμε σε όλες τις χώρες, ούτε ελαφρά τη καρδία. Και το γεγονός ότι το κάνουμε το 2020 θεωρώ ότι μιλά εύγλωττα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Microsoft.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο