«Χαμηλές πτήσεις» της επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο

Χαμηλές …πτήσεις που αγγίζουν ακόμη και το -86% σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζει ο Ιούλιος ως προς την επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια, με τον πρώτο μήνα της επανεκκίνησης, να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για μία σεζόν στο «κόκκινο» για τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, ο μήνας που τελειώνει έχει κινηθεί στο ¼ και ακόμη χαμηλότερα σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο. Για παράδειγμα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελ. Βενιζέλος το σύνολο της επιβατικής κίνησης (αφίξεις, αναχωρήσεις, εσωτερικού, εξωτερικού) διαμορφώνεται στο -70% σε σύγκριση με τον περυσινό Ιούλιο, ενώ για τον πλέον δημοφιλή ελληνικό προορισμό, αυτόν της Μυκόνου η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη κατά 76% σε σύγκριση με πέρυσι.

Μεγάλη πτώση παρουσιάζουν τα νούμερα και στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ωστόσο σε μία προσπάθεια να δούν το ποτήρι…μισογεμάτο, οι φορείς του νησιού επισημαίνουν ότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο, το πρώτο Σαββατοκύριακο (18 και 19 Ιουλίου) τα νούμερα των διεθνών αφίξεων ήταν ενθαρρυντικά καθώς «σε σχέση με τον μέσο όρο του πρώτου 15ημέρου, οι αφίξεις παρουσιάζουν ποσοστιαία αύξηση κατά 130%», με πάνω από 1 στους 3 τουρίστες (36,7%) να προέρχονται από τη Γερμανία και ακολουθούν οι Πολωνοί (14,8%) και οι Τσέχοι (8,9%).

Ενδεικτικά, από το restart της φετινής τουριστικής σεζόν (1η Ιουλίου) έως και τις 19 Ιουλίου μέσω 341 πτήσεων στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου αφίχθησαν συνολικά 56.341 τουρίστες.

Αντίθετα, μεγάλη είναι η πτώση στο Ιόνιο κι ενδεικτικά στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς, η πτώση φθάνει ακόμη και το 86% σε σύγκριση με πέρυσι.

Από την πλευρά τους, οι αεροπορικές συνεχίζουν τις προσπάθειες τόνωσης της ζήτησης με συνεχείς προσφορές είτε αυτές αφορούν οικογενειακά «πακέτα» με προσφορές -όπως για παράδειγμα η Aegean η οποία προσφέρει έκπτωση για τα παιδιά- είτε αφορούν πτήσεις εσωτερικού που ενισχύουν και τις μετακινήσεις των Ελλήνων κυρίως προς τα νησιά- όπως π.χ. η Volotea.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο