anner-cyta-vodafone

TUI: Στο τοπ 3 Βρετανών και Γερμανών η Ελλάδα μετά το lockdown

InBusinessNews  02/06/2020 10:00
TUI: Στο τοπ 3 Βρετανών και Γερμανών η Ελλάδα μετά το lockdown

TUI: Στο τοπ 3 Βρετανών και Γερμανών η Ελλάδα μετά το lockdown

InBusinessNews  02/06/2020 10:00

Πολύ ψηλά τοποθετεί την Ελλάδα ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τουριστικός οργανισμός ως προς τις προτιμήσεις των Γερμανών και των Βρετανών τουριστών μετά το lockdown, προσφέροντας μάλιστα και σημαντικές εκπτώσεις για διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο και μετά.

RELATED ARTICLES

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκύπτει ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία, όσον αφορά τις χώρες όπου σκοπεύουν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, έστω κι αν τα ταξίδια αυτή την στιγμή δεν είναι η πρώτη τους προτεραιότητα.

Στο ερώτημα τι είναι αυτό που τους λείπει εν μέσω lockdown, τα ταξίδια και οι διακοπές, με ένα 18%, έρχονται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων, μετά τις συναντήσεις με την οικογένεια και φίλους (75%) και τις εξόδους σε εστιατόρια (47%). Μετά το lockdown πάντως οι Βρετανοί «ψηφίζουν» σύμφωνα με την TUI, Eλλάδα στη δεύτερη θέση, μετά την Ισπανία και ακολουθούν Ιταλία, Φλόριντα, Καραϊβική, Κροατία,  Τουρκία, Μεξικό, Ταϊλάνδη και Ντουμπάι.

Από τους Βρετανούς που θέλουν να ταξιδέψουν- σημειωτέον ότι πέρυσι οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η δεύτερη εθνικότητα με 3,5 εκατ. τουρίστες- μόλις ένα 15% θέλει να ταξιδέψει το συντομότερο δυνατό, ένα 16% μέχρι τον χειμώνα και σχεδόν 1 στους 2 (45%) θέλει διακοπές πριν το καλοκαίρι του 2021. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΤUI, ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι αυτή την περίοδο οι δημοφιλέστεροι μήνες για ταξίδια, ενδεχομένως επειδή οι καταναλωτές έχουν μεταφέρει τις κρατήσεις τους φέτος για έναν χρόνο μετά. Ενδιαφέρον είναι και η τάση από την TUI ότι προβλέπεται αύξηση οικογενειακών διακοπών μετά το lockdown, καθώς οι οικογένειες επιθυμούν να επανασυνδεθούν εκ νέου.

Ψηλά στις προτιμήσεις είναι η χώρα μας και στη Γερμανία– την πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας με πάνω από 4 εκατ. τουρίστες το 2019- αν και πολλοί Γερμανοί ετοιμάζονται να ταξιδέψουν φέτος εντός των τειχών. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, ήδη η TUI έχει ανοίξει από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας αρκετά ξενοδοχεία για τους Γερμανούς επισκέπτες, ενώ ως δέλεαρ μπορεί να λειτουργήσει και ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση στη χώρα. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «η Γερμανία, αν και μη τουριστική χώρα, έχει καθιερώσει ΦΠΑ 7% στην διαμονή. Τώρα μειώνει και την εστίαση στο 7%. Η Ελλάδα επομένως με 13%, ζητά φέτος 6% επί πλέον φόρο από τον Γερμανό επισκέπτη για να έρθει για διακοπές στην χώρα μας αντί να μείνει στην πατρίδα του».

Τα πακέτα πάντως που προσφέρει η TUI και για τη χώρα μας για τους Γερμανούς είναι δελεαστικά αν ληφθεί υπόψη ότι προσφέρεται έκπτωση 12% προσφέρεται στο πακέτο για πεντάστερο στην Κρήτη, στη Χερσόνησο, πάνω στη θάλασσα με τιμή all inclusive, για 7 διανυκτερεύσεις την περίοδο από 29 Ιουλίου με τιμή από 1.397 ευρώ (από 1.593 ευρώ) κατ’ άτομο από το Βερολίνο.

Έκπτωση 21% από τώρα για τον …Οκτώβριο προσφέρει η ίδια σε πακέτο από Στουτγάρδη για Ρόδο σε 4άστερο στη Ρόδο, με ημιδιατροφή, 7 διανυκτερεύσεις και τιμή, συμπεριλαμβανομένου και του αεροπορικού εισιτηρίου στα 474 ευρώ ανά άτομο, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι θα μπορούσε να υπάρξει επιμήκυνση της σεζόν προς τα πίσω μέσα στο φθινόπωρο υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δε θα υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας