Την εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων Softomotive ανακοίνωσε η Microsoft

Την εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας παραγωγής λογισμικού Softomotive ανακοίνωσε η Microsoft.H Softomotive, με έδρα στο Λονδίνο, θεωρείται εκ των πρωτοπόρων εταιρειών στο Robotic Process Automation (RPA) και Robotic Desktop Automation (RDA) software.  Το 2015 άνοιξε γραφεία στο Λονδίνο, και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, την Ινδία και τη Νότιο Κορέα.

Πρόκειται για μια εταιρεία που ιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από 15 χρόνια, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανίνη (πρόεδρος) και τον Μάριο Σταυρόπουλο (CEO).

«Είμαστε περήφανοι να ανακοινώνουμε ότι η Softomotive εξαγοράστηκε από την Microsoft και ότι τα προϊόντα μας αποτελέσουν τμήμα του Microsoft Power Automate”, αναφέρει σε μήνυμά του ο συνιδρυτής και CEO της Softomotive Μάριος Σταυρόπουλος.

«Σήμερα ανακοινώνουμε την εξαγορά της Softomotive μιας κορυφαίας εταιρείας παροχής ρομποτικών αυτοματισμών (RPA) με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία και δημιουργό του προγράμματος WinAutomation. Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες της Softomotive με τις υπάρχουσες δυνατότητες του Microsoft Power Automate, η Microsoft δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να δημιουργεί bots για να αυτοματοποιεί διαδικασίες», αναφέρει σε άρθρο του στο blog της Microsoft o Charles Lamanna, CVP της πλατφόρμας εφαρμογών για πολίτες της εταιρείας.

Το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό ξεπέρασε τα 100 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται πως η Grafton Capital είχε επενδύσει το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων το 2018 αποκτώντας ποσοστό περί το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Softomotive απασχολεί περί τα 150 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα, τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Orbit στους Αμπελόκηπους.

Η εταιρεία λογισμικού έχει αναπτύξει την WinAutomation, την πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αυτοματοποίησης επιφάνειας εργασίας, και την πλατφόρμα ProcessRobot για αυτοματοποιημένες εταιρικές λειτουργίες στο χώρο του IT που απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις. Σήμερα το πελατολόγιό της περιλαμβάνει πάνω από 9.000 επιχειρήσεις διεθνώς από τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, των τραπεζών, των ασφαλίσεων και των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ άλλων, στους οποίους περιλαμβάνονται ονόματα όπως η IBM, η Xerox, η DT, η KPMG κ.ά.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο