Πλωτή 5άστερη φιλοξενία από την Dolphin

Μία νέα πρόταση στο κομμάτι της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα έχει στα σκαριά ο όμιλος της Dolphin Capital, η οποία παράλληλα «τρέχει» αυτή την περίοδο τη νέα επένδυση στην Τζιά για το πρώτο One & Only κι ετοιμάζεται και για την στρατηγική επένδυση του Killada Hills στην Πελοπόννησο.

Το νέο project του ομίλου σχετίζεται με την …πλωτή φιλοξενία με τη δημιουργία του πρώτου υπερπολυτελούς πλωτού ξενοδοχείου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με ένα από τα μεγάλα ονόματα της διεθνούς ξενοδοχειακής αγοράς.

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε καινοτόμες προτάσεις στην ελληνική αγορά και θεωρούμε ότι το κομμάτι του πολυτελούς, θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά χθές στο πλαίσιο της παρουσίασης των δραστηριοτήτων της Dolphin στην Ελλάδα ο εκ των ιδρυτών του ομίλου κ. Μίλτος Καμπουρίδης. Ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το νέο project, πλήν του ότι βρίσκεται σε διαδικασία αγοράς το mega yacht των 180 μέτρων ώστε το νέο εγχείρημα να τεθεί σε λειτουργία για τη σεζόν του 2021.

Ως προς τις λοιπές δραστηριότητες του ομίλου, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα του τουρισμού και της βιωματικής ψυχαγωγίας, τόσο μέσω διαχείρισης ιδιωτικών, ξένων κεφαλαίων όσο και μέσω άμεσων επενδύσεων, μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει και διαχειριστεί πάνω από 1,2 δισ. ευρώ από το 2005 μέσω και της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Dolphin Capital Investors, αναπτύσσοντας έργα όπως το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στην Ελλάδα, το Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Pearl Island στον Παναμά. Από τα κεφάλαια αυτά, όπως αναφέρθηκε, 450 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, ενώ επιπλέον κεφάλαια έχουν επενδυθεί στην Κύπρο, την Κροατία, την Τουρκία, την Βραζιλία και τις ΗΠΑ.

Οι επενδύσεις του ομίλου περιλαμβάνουν ειδικότερα στον τουρισμό το Amanzoe (για το οποίο υπήρξε το 2018 η συμφωνία εξαγοράς με την Grivalia με την Dolphin Capital Partners να συμμετέχει με μειοψηφικό ποσοστό), το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι (για το οποίο υπήρξε η συμφωνία εξαγοράς με τον όμιλο της Invel), το νέο project για το Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι, το ολοκαίνουριο επίσης One & Only Kea Island στην Τζιά με ορίζοντα λειτουργίας το 2021, τη συμμετοχή στην Aristo Developers με ισχυρή παρουσία στην αγορά της Κύπρου, το οικιστικό project LaVanta στην Τουρκία κ.α.. Στο κομμάτι της βιωματικής ψυχαγωγίας, η δραστηριότητα του ομίλου επικεντρώνεται στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων (Μuseum of Illusions) και το Virtuality, μία καινούρια πρόταση ψυχαγωγίας στο κομμάτι της εικονικής πραγματικότητας.

Αναλυτικότερα ως προς τα έργα του ομίλου, για το Amanzoe, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, ανήκει πλέον σε κοινοπραξία των Grivalia Hospitality και Dolphin Capital (τη διαχείριση του έργου διατηρεί η Dolphin Capital), λειτουργεί από το 2012, εννέα μήνες τον χρόνο, με στόχο να γίνει προορισμός για όλο το χρόνο. Το ύψος της επένδυσης έχει ξεπεράσει τα 160 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφτεί περισσότερα από 80.000 άτομα, με μέση δαπάνη 2.500 ευρώ ανά δωμάτιο, ανά ημέρα. Το συγκρότημα που εκτείνεται σε περίπου 1.000 στρέμματα, διαθέτει 42 σουίτες, 9 βίλλες σε λειτουργία και 3 υπό κατασκευή οι οποίες διαδοχικά θα λειτουργήσουν από το 2020. «Από το 2020, θα λειτουργεί και ένα παραδοσιακό καΐκι 22,5 μέτρων ως σουίτα του Amanzoe, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους φιλοξενούμενους του», ανέφερε ο κ. Καμπουρίδης, προσθέτοντας ότι στο Amanzoe εργάζονται 70 άτομα σε μόνιμη βάση φτάνοντας έως και 400 κατά την υψηλή τουριστική περίοδο.

Περί τους 80 εργαζόμενους έχει το «Nikki Beach Resort & Spa», το οποίο ανήκει σε κοινοπραξία της Invel (σ.σ. βασικού μετόχου της Prodea Investment) και της Dolphin, ενώ και στην περίπτωση αυτή τη διαχείριση του έργου διατηρεί η Dolphin Capital. Το ξενοδοχείο, όπου το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, λειτουργεί από το 2014 για 6 μήνες ανά έτος και έχει δεχθεί μέχρι σήμερα περισσότερους από 65.000 επισκέπτες, ενώ η μέση πληρότητα για το 2019 ανήλθε στο 80%.

Οσον αφορά το έργο Killada Hills στο Πόρτο Χέλι, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ενταχθεί στις διατάξεις περί στρατηγικών επενδύσεων και είναι η πρώτη επένδυση που έλαβε οικοδομική άδεια από το υπουργείο Ανάπτυξης, τον περασμένο Οκτώβριο, καταλαμβάνει συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ, πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, Beach Club κ.α.. Σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη, το έργο θα υλοποιηθεί σταδιακά και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια, με τα έσοδα από τις πωλήσεις των κατοικιών αλλά και κεφάλαια τρίτων επενδυτών. «Στόχος είναι να γίνει ένας από τους κορυφαίος τουριστικούς προορισμούς γκολφ στην Μεσόγειο». Η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, δεδομένου ότι τώρα υλοποιούνται οι αρχαιολογικές τομές, υπολογίζεται στους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτή την στιγμή οι εργασίες για το έτερο τουριστικό project, το One & Only στην Κέα που αποτελεί και το πρώτο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα στην Ελλάδα. Την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η REDEX με στόχο το ξενοδοχείο να είναι έτοιμο το 2021.

Το πρώτο συγκρότημα της υπερπολυτελούς αλυσίδας στην Ελλάδα θα βρίσκεται στη θέση Βρόσκοπος σε μια ιδιόκτητη έκταση 600 στρεμμάτων περίπου. Στην δυτική πλευρά, θα αναπτυχθεί ο κύριος όγκος του ξενοδοχείου αποτελούμενο από κεντρική μονάδα, κτίριο SPA, κέντρο καταδυτικού τουρισμού, μαρίνα, γήπεδα τένις και 75 πολυτελή δωμάτια (pavilion) ξενοδοχείου, ενώ στην ανατολική πλευρά πρόκειται να κατασκευαστεί περιορισμένος αριθμός υπερπολυτελών βιλών. Η επένδυση υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 250 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 250 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία. Στην επένδυση συμμετέχει με ποσοστό 40% η Kerzner International Holdings Limited (Kerzner), θυγατρική του Investment Corporation of Dubai (ICD) και μητρική της One&Only Resorts.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr 
 

Δειτε Επισης

Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα