Prodea Investments: Δεκάδες εκατομμύρια και πολλοί μνηστήρες για 4 ακίνητα της Εθνικής

Πόλος έλξης για τα ξένα κεφάλαια παραμένει η ελληνική αγορά real estate, με νέους παίκτες να προστίθενται στους πιο παλιούς -Επενδυτικές Ακινήτων και funds -που επιχειρούν, σε σταθερή βάση ειδικά την τελευταία διετία, να τοποθετηθούν στα «καλά» ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση.

Με …γαλλικό αέρα λοιπόν, η επενδυτική ομάδα της Chenavari έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το μεγάλο χαρτοφυλάκιο των 4 ακινήτων που έχει βγάλει για πρώτη φορά στην αγορά η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ. Οι πρώτες, μη δεσμευτικές προσφορές για τα τέσσερα ακίνητα, όπου μισθωτής είναι η Εθνική Τράπεζα, πρόκειται να υποβληθούν σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και μένει να φανεί πόσα από τα …γνωστά ονόματα, μεταξύ των οποίων οι Dromeus Capital, Brook Lane, Orilina AEEAΠ, Trastor ΑΕΕΑΠ κ.α.- που δίνουν το «παρών» εσχάτως σε αυτού του είδους τις διαδικασίες και ακούγονται εντόνως για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία θα επανεμφανιστούν.

Στην αγορά έχει ακουστεί και το όνομα της Grivalia του ομίλου Eurobank, για την οποία δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι μπορεί να επιστρέψει μελλοντικά στο …club των ΑΕΕΑΠ.

Από την πλευρά της, η Chenavari, με έτος ίδρυσης το 2008, συνεργάζεται για τις επενδύσεις στην Ελλάδα με το Orasis Fund κι έχει γραφεία σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Λουξεμβούργο. Τα διοικητικά στελέχη της προέρχονται κυρίως από τη Γαλλία, ενώ η επενδυτική της στρατηγική επικεντρώνεται στην Ευρώπη, με επενδύσεις στους τομείς των χρηματοοικονομικών, της ναυτιλίας και στο real estate. Τα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση από τον όμιλο αντιστοιχούν σε πάνω από 5 δισ. δολάρια, ενώ το όνομά του έχει αρχίσει να ακούγεται ήδη από το 2018 στην Ελλάδα με ενδιαφέρον για ναυτιλιακές χρηματοδοτήσεις.

Πάντως με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον και την κινητικότητα που υπάρχει αυτή την στιγμή στο εγχώριο real estate, το τίμημα για τα 4 ακίνητα σε Κηφισίας, Μεσογείων, Ακαδημίας και Πειραιά, όπως εκτιμάται, δεν αποκλείεται να κινηθεί κοντά ή λίγο χαμηλότερα των 90 εκατ. ευρώ, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

Από την πλευρά της, η Prodea Investments, η οποία είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη εγχώρια Επενδυτική Ακινήτων με ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 2,17 δισ. ευρώ, προχωρά στην πώληση επιχειρώντας, μεταξύ άλλων, να αυξήσει τη διασπορά όσον αφορά τους μισθωτές της, δεδομένου ότι η Εθνική Τράπεζα είναι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερος χρήστης με ποσοστό 47% επί των συνολικών μισθώσιμων χώρων της Prodea κι εφόσον προχωρήσει η πώληση των τεσσάρων ακινήτων το εν λόγω ποσοστό θα μειωθεί κάτω του 45%.

Όσον αφορά ειδικά τα ακίνητα, πρόκειται για γνωστά κτίρια στους βασικούς οδικούς άξονες  και το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα τον πράσινο Πύργο στην λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, το κτίριο γραφείων στη λεωφόρο Μεσογείων 1, στην οδό Ακαδημίας 68 καθώς επίσης κι επί της οδού Πειραιώς 74 -76.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο