Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Ελλάδας λόγω απεργίας

Σε 24ώρη απεργία προχωρεί από σήμερα το πρωί μέχρι την Τρίτη στις 6:00 η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας και να μην εκτελούνται δρομολόγια. 
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα συνεδριάσει το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσει για συνέχει ή όχι των κινητοποιήσεων.
 
«Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι αποκλειστικά υπεύθυνη γι` αυτές τις καταστάσεις είναι η ίδια η εργοδοσία, η οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της, που ακολούθησε και ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, έσπρωξε στην κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης στις 3-9-2018 με προοπτική κλιμάκωσης» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΝΟ.
 
Οι εργαζόμενοι ζητάνε αύξηση 5% στις συλλογικές συμβάσεις των πληρωμάτων καθώς εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση. Οι εργοδοτικές οργανώσεις, από την άλλη, σημειώνουν ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και  ισχυρίζονται ότι δεν μείωσαν τους μισθούς των ναυτικών όπως έγινε σε άλλους κλάδους.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο