Spiegel: Στην Αθήνα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Στο νέο τεύχος του περιοδικού Spiegel δημοσιεύεται άρθρο που κάνει λόγο για μια ιδιότυπη συνεργασία Βερολίνου-Αθήνας, η οποία φέρεται να βάζει ξανά την Ελλάδα στο παιχνίδι της διεκδίκησης της σημαντικής ευρωπαϊκής υπηρεσίας EMA.

«Η Γερμανία και η Ελλάδα θέλουν να μοιράσουν μεταξύ τους ορισμένες ευρωπαϊκές υπηρεσίες του Λονδίνου. Προκειμένου να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες οι οποίες λόγω του Brexit θα χρειαστεί να μετακομίσουν, οι κυβερνήσεις της Άγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα προχώρησαν σε μια ασυνήθιστη συμμαχία: οι Έλληνες θα στηρίξουν τη γερμανική επιθυμία να μεταφερθεί η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (Εuropean Banking Authority) στη Φρανκφούρτη και ως αντάλλαγμα οι Γερμανοί θα στηρίξουν τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency) στην Αθήνα.

Την επόμενη εβδομάδα οι χώρες μέλη της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσουν γι' αυτή τη μετεγκατάσταση. Η συμμαχία Βερολίνου-Αθήνας προκαλεί εντύπωση αφού για πολύ καιρό οι δύο χώρες είχαν εντονότατες διαφωνίες λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης. 

Για να δρομολογήσει τη συμφωνίας, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το οποίο στην Ελλάδα είναι σχεδόν μισητό εξαιτίας της πολιτικής περικοπών κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης, ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών να διερευνήσει το κοινό εγχείρημα. Η διπλωματική αυτή παράκαμψη στέφθηκε με επιτυχία», καταλήγει το δημοσίευμα όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές