Powered by

Κυριάκος Κούσιος: Θα διαχειριστεί ο νέος υπουργός Εργασίας την ΑΤΑ

Τη σημασία προστασίας της εργασιακής ειρήνης "πάση θυσία", τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε δηλώσεις του, την Τρίτη, στο περιθώριο δημοσιογραφικής διάσκεψης, στο Υπουργείο Εργασίας.

Κληθείς να σχολιάσει την τρίωρη στάση εργασίας στην οποία κατέρχονται συνδικαλιστικές οργανώσεις την Πέμπτη για το θέμα της ΑΤΑ, ο Υπουργός ανέφερε ότι «είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη η παναπεργία», προσθέτοντας ότι η εργασιακή ειρήνη «είναι κάτι που πρέπει να προστατεύσουμε πάση θυσία.

Θα καλέσω λοιπόν τους κοινωνικούς εταίρους και θα απευθυνθώ στην υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που πάντα τους διακρίνει και να τους καλέσω για ακόμα μια φορά, να μη διαταράξουμε την εργασιακή ειρήνη, να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να έχουμε εργασιακή ειρήνη».

Ο κ. Κούσιος σημείωσε, ωστόσο, ότι τα δεδομένα είναι τέτοια «που πιστεύω ότι το θέμα θα το διαχειριστεί ο νέος Υπουργός Εργασίας», καλώντας τους κοινωνικούς εταίρους να αναμένουν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ένας σοβαρός και παραγωγικός διάλογος που να διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων