Oι μεγαλύτερες σε τζίρο εταιρείες της κυπριακής αγοράς

Είναι οι μεγαλύτερες σε τζίρο εταιρείες της κυπριακής αγοράς. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών τους φτάνει ή ξεπερνά τα €100 εκατ. και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις κατά πολύ. Δραστηριοποιούνται σε πλείστους τομείς της οικονομίας.

Τις δέκα πρώτες σε τζίρο εξ αυτών βρίσκουμε στους κλάδους τεχνολογίας, ενέργειας, χρηματοοικονομικών, τηλεπικοινωνιών κι εμπορίου.

Διαβάστε ακόμα: 

Οι εταιρείες παρουσιάζονται σε σειρά βάσει του κύκλου εργασιών τους. Περιλαμβάνονται μόνο όσες μας απέστειλαν τα σχετικά οικονομικά τους δεδομένα για σκοπούς καταρτισμού της λίστας των 1000+ Μεγαλύτερων Εταιρειών της Κύπρουή υπάρχουν γι’ αυτές διαθέσιμα ενημερωμένα δημόσια στοιχεία.

  • ASBIS ENTERPRISES PLC

Ιδρύθηκε το 1995 με έδρα τη Λεμεσό και διανέμει προϊόντα τεχνολογίας από αρκετά brands, όπως, Intel, Apple, AMD,Dell, Lenovo, Microsoft, Samsung, Toshiba, Acer και Seagate. Διαθέτει, επίσης, τις δικές της μάρκες - Prestigio, Canyonκαι Perenio. Διατηρεί γραφεία πωλήσεων σε 28 χώρες και 40 κέντρα διανομής διεθνώς. Παγκοσμίως οι εργαζόμενοί της ανέρχονται σε 2.320.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €2.9 δισ.

  • ISLAND OIL HOLDINGS

Ιδρύθηκε το 1992 με έδρα τη Λεμεσό. Η Island Oil, ως εταιρεία marine bunker, είναι η ναυαρχίδα ενός ομίλου εταιρειών που δραστηριοποιείται, κυρίως, με τη μεταφορά και εμπορία καυσίμων και λιπαντικών για τη ναυτιλία. Διαθέτει φυσικούς σταθμούς ανεφοδιασμού σε Κύπρο, Ρουμανία και Ισραήλ, μετοχές σε αποθήκη καυσίμων στην Ουκρανία και επιπλέον γραφεία στον Πειραιά, τη Σιγκαπούρη, την Κωνστάντζα, τη Χάιφα και την Οδησσό. Είναι μέλος των IBIA, BIMCO, CYMEPA, CSC και CMC.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €1 δισ.

  • LOGICOM PUBLIC

Διεθνές δίκτυο ομίλου εταιρειών με δραστηριότητες στη διανομή τεχνολογικών λύσεων, στην παροχή συμβουλευτικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών μελέτης, σχεδιασμού, εγκατάστασης, υποστήριξης και συντήρησης στους τομείς τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ασφάλειας.

Έχει, επίσης, επενδύσει σε δύο μονάδες αφαλάτωσης αλλά και στη Demetra Holdings PLC, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ακινήτων και σε επενδύσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ο όμιλος εξυπηρετεί περισσότερους από 8.000 πελάτες σε 30 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αραβικό Κόλπο, Αφρική και Ασία.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €949 εκατ.

  • ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, που περιλαμβάνει τραπεζικές και χρηματοεπενδυτικές λύσεις, χρηματοδοτήσεις, φάκτορινγκ, διαχείριση κεφαλαίων και ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής.

Το συγκρότημα εστιάζει στην ψηφιακή του υποδομή, η οποία το μεταμόρφωσε σ’ ένα σύγχρονο, πελατοκεντρικό οργανισμό. Επικεντρώνεται, επίσης, στην ενίσχυση της οργανωτικής ανθεκτικότητας και της πολιτικής για περιβαλλοντικά, κοινωνικά και σχετικά µε τη διακυβέρνηση (ΠΚΔ) θέματα (environmental, social and governance - ESG).

Κύκλος εργασιών: €630 εκατ. (για το ενιάμηνο 1/1/2022-30/9/2022)

Ετήσιος κύκλος εργασιών 2021: €566 εκατ.

  • WARGAMING

Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στη Λευκωσία από το 2011. Είναι βραβευμένη εταιρεία στον τομέα της δημιουργίας και έκδοσης online παιχνιδιών. Από το 1998 που ιδρύθηκε, έχει εξελιχθεί με πέραν των 3.000 υπαλλήλων και με 17 γραφεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων στούντιο σε Σικάγο, Πράγα, Σανγκάη, Τόκυο, Βίλνιους και Βελιγράδι. Εκατομμύρια παίκτες συμμετέχουν στα παιχνίδια της, από τα οποία ξεχωρίζουν τα free-to-play World of Tanks, World of Warships και World of Tanks Blitz.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €500+ εκατ.

  • PETROLINA (HOLDINGS) PUBLIC

Δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της ενέργειας τα τελευταία 60 χρόνια και ασχολείται με την εισαγωγή, αποθήκευση και εμπορία πετρελαιοειδών, υγραερίου, μηχανέλαιων και λιπαντικών. Απασχολεί άμεσα και έμμεσα πέραν των 1.000 ατόμων σε εγκαταστάσεις, γραφεία και δίκτυο πρατηρίων.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €480 εκατ.

  • ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (ΚΕΔΙΠΕΣ)

Συστάθηκε το 2018 και είναι εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων, 100% θυγατρική της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ). Βασική δραστηριότητα της είναι η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αξίας για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας, που έλαβε η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων στις 30.06.2022 ανήλθε σε €7.026 εκατ., περιλαμβανομένων χορηγήσεων στην ονομαστική τους αξία, ύψους €6.296 εκατ.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €403 εκατ.

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ιδρύθηκε το 1976 και σήμερα παρέχει πλήρες φάσμα ανταγωνιστικών τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών. Απλοποιεί τις διαδικασίες της και δίνει έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών μέσα από εναλλακτικά κανάλια, όπως, οι ΑΤΜ, το online banking και οι υπηρεσίες Contact Pay και Book A Meeting.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €400+ εκατ.

  • CYTA

Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και διευκολύνσεων ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας - σταθερής και κινητής -, περιλαμβανομένων εφαρμογών φωνής και δεδομένων. Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου, αναπτύσσοντας δίκτυο οπτικών ινών παγκύπριας εμβέλειας και εξελίσσοντας διαρκώς τα δίκτυα κινητής επικοινωνίας.

Διατηρεί και επεκτείνει στρατηγικής σημασίας δίκτυα διεθνών υποθαλάσσιων και δορυφορικών συνδέσεων, που έχουν καθιερώσει την Κύπρο ως αξιόπιστο τηλεπικοινωνιακό κόμβο συνδεσιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €375 εκατ.

  • ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ

Διαθέτουν δίκτυο 19 καταστημάτων και e-shop. Η αλυσίδα, η οποία εργοδοτεί 2.500 άτομα, έχει ψηφιοποιήσει ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Έχει πιστοποιηθεί τρεις φορές με το πρότυπο Investors in People, ενώ έχει κερδίσει βραβεία από θεσμούς, όπως τα IΝ Business Awards, τα Customer Excellence Awards 2022, τα Cyprus Supply Chain and Operations Awards 2021 και τα Cyprus Digital Marketing Awards 2021. Πρόσφατα εγκαινίασε συνεργασία με τη γαλλική Casino, ενώ υλοποιεί πρόγραμμα ΕΚΕ.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €350 εκατ.

  • CYPRUS TRADING CORPORATION PLC (CTC)

Πρόκειται για επιχειρηματικό όμιλο, ενταγμένο στο ΧΑΚ, με δραστηριότητα στους εξής επιχειρηματικούς τομείς:

Την εισαγωγή, διαχείριση και διανομή επώνυμων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, καλλυντικών και αρωμάτων, το λιανικό εμπόριο ειδών μόδας, ομορφιάς, F&B και DIY, τα οχήματα και βαριά μηχανήματα, ελαστικά και λιπαντικά, φωτοβολταϊκά, επαγγελματικά εργαλεία, είδη φωτισμού, την ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων και τα έργα υποδομής, μεταξύ αυτών η ανάπτυξη και διαχείριση των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €300 εκατ.

  • ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

Δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1969. Μέσω των 202 πρακτορείων της παγκύπρια, προσφέρει τα παιχνίδια ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΟΥΠΕΡ 3, ΕΞΤΡΑ, ΚΙΝΟ, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ. Στα 52 και πλέον χρόνια παρουσίας της στην Κύπρο κατάφερε, πέρα από τα κέρδη που μοίρασε σε χιλιάδες τυχερούς, να προσφέρει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας και να καθιερωθεί σε ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €250 εκατ.

  • CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS

Ο Όμιλος CNP Κύπρου, που δραστηριοποιείται στον τομέα των ασφαλειών μέσω των CNP Ασφαλιστική και CNP Cyprialife, είναι  είναι μέλος του διεθνούς ομίλου CNP Assurances και διαθέτει εμπειρία πέραν των 40 χρόνων στον κλάδο της γενικής ασφάλισης. Διαθέτει παγκύπριο δίκτυο πωλήσεων, με περισσότερους από 340 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και πάνω από 83.000 πελάτες. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα κατέβαλε €576 εκατ. σε αποζημιώσεις.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €189 εκατ.

  • REMEDICA

Ιδρύθηκε το 1980. Είναι φαρμακευτική βιομηχανία με έδρα την Κύπρο και με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες. Eιδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση.

Το 2018 και το 2019 αναδείχθηκε National Winner της Κύπρου στα European Business Awards. Στο χαρτοφυλάκιό της διαθέτει περισσότερα από 300 φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ η κοινωνική ευθύνη της επεκτείνεται σε διάφορους τομείς, όπως η κοινωνία, το περιβάλλον, ο αθλητισμός και η εκπαίδευση. Εργοδοτεί 800 και πλέον άτομα.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €150+ εκατ.

  • V.GROUP

Το γραφείο της V. Group στη Λεμεσό ιδρύθηκε το 1990 ως V. Ships Cyprus και συνεργάζεται με ιδιοκτήτες και διαχειριστές όλων των τύπων πλοίων. Προσφέρει εργασίες διαχείρισης τεχνικών υπηρεσιών και πληρωμάτων, εκπαίδευσης, εφοδιασμού, τροφοδοσίας και ασφάλισης.

Οι υπηρεσίες της υποστηρίζονται από τους, περίπου, 3.000 εργαζόμενους, που εδρεύουν σε 70 γραφεία παγκοσμίως. Στο γραφείο της Λεμεσού συνυπάρχουν οι εταιρείες Oceanic Catering και V. Ships, οι οποίες ανήκουν στη V. Group.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €141.5 εκατ.

  • ΧΡ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ ΑΘΗΑΙΝΙΤΗΣ

Η εταιρεία λειτουργεί δύο υπεραγορές υπό την επωνυμία Υπεραγορά Αθηαινίτης, η μια στην Παλλουριώτισσα και η άλλη εντός του Nicosia Mall. Διαθέτουν τμήματα φρουταρίας, κρεοπωλείου, αλλαντικών και τυριών, ξηρών καρπών και οσπρίων, ψαραγορά, φούρνο και κάβα. Εργοδοτεί 210 άτοµα.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €140 εκατ.

  • ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

Ξεκίνησε τη διαδρομή της στη γαλακτοκομική αγορά από τα μέσα της δεκαετίας του 1940. Προσανατολισμένη στην παραγωγή και διανομή τροφίμων, εξυπηρετεί 3.200 σημεία πώλησης και πάνω από 2.500 πελάτες, με την ποιότητά της να επιτρέπει εξαγωγές σε 32 χώρες. Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της, η Χαραλαμπίδης Κρίστης εφαρμόζει συστηματικά πολιτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Εργοδοτεί 700 άτομα.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €129 εκατ. (τα €84 εκατ. από την τοπική αγορά και τα €45 εκατ. από εξαγωγές)

  • EUROLIFE

Με 33 χρόνια πορείας, δραστηριοποιείται στην ασφαλιστική βιομηχανία, εξυπηρετώντας πάνω από 140.000 πελάτες σε ατομική και ομαδική βάση. Έχει καταβάλει πάνω από €1 δισ. σε εξαργυρώσεις, ωφελήματα λήξης και απαιτήσεις σε συμβόλαια ζωής, ατυχημάτων και υγείας και προσφέρει πάνω από  €8.5 δισ. σε καλύψεις στον κλάδο ζωής.

Διαθέτει ασφαλιστικά αποθέματα άνω των €650 εκατ. Αναδείχθηκε ως η καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία κλάδου ζωής στα Global Banking and Finance Awards 2022 ως επίσης και στα Global Insurance Awards 2021. Το προσωπικό της ανέρχεται στα 92 άτομα μαζί με άλλους 350 ασφαλιστικούς συμβούλους να στελεχώνουν την ομάδα.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €128.6 εκατ. 

  • ΕΝΩΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στους τομείς της εισαγωγής, εμπορίας, αποθήκευσης και διανομής φαρμάκων και παραφαρμάκων, εργοδοτώντας 125 άτομα. Μέσω του παγκύπριου δικτύου διανομής, εξυπηρετεί καθημερινά 285 πελάτες - φαρμακεία, χρησιμοποιώντας ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διαλογής προϊόντων τύπου A-frame.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €125 εκατ.

  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑ (ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ ΚΥΠΡΟΥ)

Ο οργανισμός έχει ιστορία πέραν των 90 χρόνων και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η ιδιοκτησία της οποίας χωρίζεται μεταξύ των Πάρι και Θάνου Παπαέλληνα. Η Φαρμακευτική Οργάνωσις Κύπρου αποτελεί μια από τις κύριες εμπορικές του εταιρείες, που μαζί και με τις υπόλοιπες θυγατρικές, είναι εισαγωγείς, διανομείς και αποκλειστικοί αντιπρόσωποι καταναλωτικών προϊόντων, τροφίμων, καλλυντικών και αρωμάτων, φαρμακευτικών ειδών, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, νοσοκομειακών, οδοντιατρικών και χωρομετρικών εργαλείων. Εργοδοτεί 450 άτομα.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €120 εκατ.

  • UNIVERSAL LIFE PLC

Ιδρύθηκε το 1970 και προσφέρει προγράμματα ασφάλειας ζωής, υγείας και σύνταξης. Διατηρεί, επίσης, πέντε επενδυτικά ταμεία, τα οποία αποτελούνται από μονάδες ίσης αξίας και το κάθε ένα έχει τη δική του πολιτική και εξειδίκευση. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στη Λευκωσία, ενώ διαθέτει εννέα υποκαταστήματα σε όλες τις πόλεις. Το προσωπικό της ανέρχεται στα 150 άτομα.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €101.8 εκατ.

  • ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ιδρύθηκε το 1963 ως δημόσια εταιρεία και είναι μία από τις βαριές βιομηχανίες του νησιού. Οι δραστηριότητες της επικεντρώνονται στην παραγωγή κλίνκερ και τσιμέντου. Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, η εταιρεία εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις της, εστιάζοντας στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Εργοδοτεί άνω των 230 ατόμων.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €101 εκατ.

  • ΟΜΙΛΟΣ ΠΗΛΑΚΟΥΤΑ

Η ιστορία του ομίλου πάει 60 και πλέον χρόνια πίσω, ενώ αυτή τη στιγμή εργοδοτεί 275 άτομα. Μέσω των διεθνών συνεργασιών του αντιπροσωπεύει μια σειρά από brands οχημάτων, όπως, BMW, MINI, Land Rover, Nissan, Jaguar, Renault - Dacia, Mitsubishi Motors, Rolls Royce και Alpina. Δίνει έμφαση στην υποστήριξη και την εξυπηρέτηση πριν και μετά την πώληση μέσα από επάρκεια ανταλλακτικών, εξοπλισμό και τεχνική εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €100+ εκατ.

  • ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

Οι ρίζες της ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, η οποία δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα, χρονολογούνται στο 1937 στην Αμμόχωστο. Έως σήμερα, έχει ολοκληρώσει πάνω από 420 έργα και εργοδοτεί περισσότερα από 250 άτομα. Στον όμιλο περιλαμβάνονται 12 εταιρείες με εργασίες σε Κύπρο και εξωτερικό. Κατέχει άδεια εργολήπτη κατηγορίας Α σε τεχνικά και οικοδομικά έργα.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €100 εκατ.

  • ΣΟΠΑΖ

Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 και συγκεκριμένα το 1961. Πρόκειται για συνεργατική εταιρεία, η οποία ασχολείται με την εισαγωγή και εμπορία πρώτων υλών δημητριακών, σόγιας και αγροεφοδίων, παραγωγή και εμπορία σύνθετων ζωοτροφών. Διαθέτει δύο εργοστάσια παραγωγής ζωοτροφών και δέκα καταστήματα πώλησης σε όλη την Κύπρο.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €100 εκατ.

  • BP EASTERN MEDITERRANEAN

Η BP Eastern Mediterranean - θυγατρική της BP plc (και οι προκάτοχοι της) -, δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1945. Κύριες δραστηριότητές της η πώληση αεροπορικών καυσίμων και λιπαντικών.

Στον τομέα των αεροπορικών καυσίμων εξυπηρετεί πελάτες με την Air BP στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο. Στον κλάδο των λιπαντικών έχει περιφερειακό ρόλο στις πωλήσεις λιπαντικών Castrol σε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €100 εκατ.

CYFIELD CONSTRUCTION

Ιδρύθηκε το 2003. Δραστηριοποιείται στους τομείς δημόσιων και ιδιωτικών έργων υποδομής. Κατατάσσεται στις κατασκευαστικές εταιρείες Α΄τάξεως με έργα ποικίλης εμβέλειας σε Κύπρο και εξωτερικό. Διαθέτει μηχανολογικό εξοπλισμό, που της επιτρέπει να φέρει εις πέρας κάθε είδους τεχνικό έργο, όπως, αποχετευτικά με αντλιοστάσια, σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων, δρόμους και αυτοκινητόδρομους. Άλλα έργα της είναι, μεταξύ άλλων, γέφυρες, σήραγγες, φράγματα νερού και κυματοθραύστες, πάρκα και ποδηλατόδρομοι.

Ετήσιος κύκλος εργασιών: €100 εκατ.

Στην κυπριακή αγορά δραστηριοποιούνται και άλλες εταιρείες με κύκλο εργασιών €100+ εκατ., πλην των όσων αναφέρονται πιο πάνω, όπου περιλαμβάνονται επιχειρήσεις για τις οποίες υπάρχουν πρόσφατα ενημερωμένα δημόσια στοιχεία ή μας έχουν παραχωρηθεί από τις ίδιες τα σχετικά δεδομένα. Ενδεικτικά παρουσιάζουμε τις ακόλουθες, βασιζόμενοι στην εμπειρία της αγοράς και στις δικές μας εκτιμήσεις.

  • EPIC

Παρέχει υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, διαδικτύου και τηλεόρασης καθώς και λύσεις για επιχειρήσεις. Ανήκει στη Monaco Telecom, τον πάροχο τηλεπικοινωνιών του Πριγκιπάτου του Μονακό και είναι μέλος μιας οικογένειας ευρωπαϊκών επιχειρήσεων τηλεπικοινωνίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Μάλτα και Ιρλανδία. Aπό το 2020, η Epic βραβεύτηκε πέντε φορές, λαμβάνοντας σε τρεις περιπτώσεις το βραβείο Best Mobile Network in Test από την umlaut και σε άλλες δυο το βραβείο Fastest Mobile Network in Cyprus από την Ookla.

  • ΕΧΧΟΝΜΟΒΙL CYPRUS       

Είναι θυγατρική της ΕxxonMobil Corporation. Δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1955. Ασχολείται με την προμήθεια, διανομή και εμπορία καυσίμων και λειτουργεί με 67 πρατήρια Εsso, που διαθέτουν τα καύσιμα Synergy. Από το 2017 επέκτεινε τις δραστηριότητες της στην Κύπρο στον τομέα εξόρυξης και εκμετάλλευσης του Οικοπέδου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, μαζί με την Qatar Petroleum, και από το 2021 του Οικοπέδου 5. 

  • Α. ΖΟΡΠΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ

Ο Όμιλος Ζορπάς δραστηριοποιείται από το 1975 με κύριες δραστηριότητες την παραγωγή, διανομή και πώληση φρέσκων ειδών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, φαγητού και καφέ. Διαθέτει περισσότερα από 80 σημεία πώλησης σε Κύπρο και Αμερική, τρεις μονάδες παραγωγής και μια ομάδα πέραν των 3.350 υπαλλήλλων. Στον όμιλο ανήκουν οι φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ, τα Pralina Confectioneries & Experience, Coffee Berry, Pinolo, Kayak και το Ίδρυμα ΜΑΖΙ.

  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (EKO)

Είναι θυγατρική του ελληνικού εμπορικού και βιομηχανικού ομίλου, Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.. Δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά με καύσιμα κίνησης και στην ενέργεια ευρύτερα. Διατηρεί την αναγκαία υποδομή για αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου χύμα κι εμφιαλωμένου σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Ταυτόχρονα, διαθέτει στο ευρύ κοινό προϊόντα της, μέσω δικτύου 97 πρατηρίων με την εμπορική επωνυμία ΕΚΟ.

  • ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΛΕΠΤΟΣ

O Όμιλος Εταιρειών Λεπτός ιδρύθηκε στην Κερύνεια από τον Μιχαλάκη Λεπτό. Με ιστορία 60 χρόνων, δραστηριοποιείται σήμερα τόσο στην Κύπρο όσο και στα ελληνικά νησιά στους τομείς ανάπτυξης γης και περιουσίας, στον τουρισμό, τα ξενοδοχεία, την υγεία, την εκπαίδευση και στα μεγάλα έργα μεικτής ανάπτυξης. Διαθέτει δίκτυο γραφείων και αντιπροσώπων σε 75 χώρες παγκοσμίως και 350 αναπτυξιακά έργα.

  • ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η Σκλαβενίτης είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση στον χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων και ειδών ευρείας κατανάλωσης, με 511 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο και με περισσότερους από 30.000 εργαζομένους. Στη χώρα μας λειτουργεί 18 καταστήματα και ένα παρασκευαστήριο φαγητού. Περίπου 1.300 εργαζόμενοι εξυπηρετούν πάνω από 20.000 πελάτες σε καθημερινή βάση.

  • ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης, με ιστορία 80 ετών, ασχολείται με την παραγωγή, εμφιάλωση κι εμπορία ποτών και άλλων προϊόντων, την ανάπτυξη γης και τον ασφαλιστικό κλάδο. Δραστηριοποιείται σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία. Διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο διεθνών συνεργασιών με εταιρείες - κολοσσούς παγκοσμίου φήμης, όπως Carlsberg, Diageo, Jose Cuervo, Danone, Gruppo Campari, Moet Hennessy, Osotspa, Lanson, Lavazza και την ασφαλιστική ΑΧΑ.

  • C.A.C PAPANTONIOY TRADING

Η πρώτη υπεραγορά λειτούργησε το 1987 στη Χλώρακα. Σήμερα, η εταιρεία αριθμεί εννέα παγκυπρίως - πέντε στην Πάφο, τρεις στη Λεμεσό και μια στη Λευκωσία. Προσφέρουν προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες, δίνοντας έμφαση στα τμήματα κρεοπωλείου, φρουταρίας, αρτοποιείου, ψαραγοράς και delicatessen. Η εταιρεία είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος διαφόρων brands παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ διαθέτει αποκλειστική συνεργασία με την αλυσίδα υπεραγορών Sainsbury’s.

  • ATLANTICA HOTELS & RESORTS

Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1979 με το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου Atlantica στη Λεμεσό. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια αλυσίδα 49 ξενοδοχείων, που δραστηριοποιείται σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο. Η Atlantica Hotels & Resorts είναι μέλος του μεγάλου τουριστικού οργανισμού TUI Group. Προσφέρει μια πληθώρα επιλογών σε ξενοδοχεία, θέρετρα και καταλύματα.

  • FAMELINE HOLDING GROUP

Ιδρύθηκε το 1989 στη Λεμεσό και δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας, παρέχοντας υπηρεσίες και προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού. Από το 2008 επεκτάθηκε και σε άλλους κλάδους, όπως η ενέργεια, η τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών και η βιοτεχνολογία. Αποτελείται από 50 εταιρείες και 450 επαγγελματίες και διαθέτει γραφεία σε ναυτιλιακούς κόμβους. Ταυτόχρονα, διατηρεί σειρά αποκλειστικών αντιπροσωπειών και κοινοπραξιών. Το δίκτυο πωλήσεών του εκτείνεται σε Πειραιά, Αμβούργο, Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Σιγκαπούρη, Σαγκάη, Ρότερνταμ,  Γκρόνινγκεν, Basra και Μονακό.

  • LIDL ΚΥΠΡΟΥ

Άνοιξε τα πρώτα της καταστήματα στην Κύπρο το 2010 και σήμερα λειτουργεί 20 σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για ένα logistic center, με πέραν των 700 εργαζομένων. Η Lidl Κύπρου είναι μέλος του ομίλου Schwarz.

  • HERMES AIRPORTS

Ανέλαβε τον Μάιο του 2006 τη διαχείριση και τον έλεγχο των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, βάσει 25ετούς σύμβασης παραχώρησης ΚΕΕ (κατασκευή-εκμετάλλευση-εξώνηση) με την Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόκειται για εταιρεία εννέα μετόχων, με Κύπριους και ξένους εταίρους, που έχει έδρα την Κύπρο. Επενδύοντας περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ, κατασκεύασε τα δύο νέα τερματικά κτίρια και μέσα από τη λειτουργία των δύο αεροδρομίων συμβάλλει με ετήσια συνεισφορά, περίπου, 4% στο  ΑΕΠ του τόπου.

  • MEDOCHEMIE

Ιδρύθηκε το 1976 από τον δρα Ανδρέα Πίττα. Παρασκευάζει γκάμα προϊόντων με 4.355 άδειες κυκλοφορίας και 630 διαφορετικούς συνδυασμούς, για περισσότερες από δέκα θεραπευτικές κατηγορίες, δίνοντας τη δυνατότητα σε 300 εκατομμύρια και πλέον ανθρώπους παγκοσμίως να τα χρησιμοποιηούν. Διαθέτει γραφεία σε 22 χώρες και 13 παραγωγικές μονάδες ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εννέα στην Κύπρο, μια στην Ολλανδία και τρεις στο Βιετνάμ.

  • LOUIS GROUP

Ο Όμιλος Louis ιδρύθηκε το 1935 από τον αείμνηστο Λούη Λοΐζου. Οι δραστηριότητες του περιλαμβάνουν την ιδιοκτησία και διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων, την κρουαζιέρα, ταξιδιωτικά γραφεία ΙΑΤΑ, αποστολή εμπορευμάτων, καθώς και υπηρεσίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

  • PARIMATCH TECH

Διεθνής εταιρεία, η οποία αναπτύσσει λύσεις τεχνολογίας και μάρκετινγκ για τη βιομηχανία ψυχαγωγίας και για την Parimatch. Τοπικοί πάροχοι και συνεργάτες από όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Ωκεανία χρησιμοποιούν τις ειδικά προσαρμοσμένες τεχνολογικές λύσεις αλλά και την επωνυμία της Parimatch, για να διευκολύνουν τη λειτουργία τους. Διαθέτει περισσότερους από 2.6 εκατ. ενεργούς χρήστες. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στη Λεμεσό.

  • SAYWEAR

Είναι ο franchisee του ισπανικού ομίλου Inditex στην Κύπρο, με διεθνή brands, όπως, Zara, Zara Home, Bershka, Pull and Bear, Uterque, Oysho και Massimo Dutti.

  • Π.Μ. Τσεριώτης

Εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Τσεριώτη-Διογένους, που δημιουργεί και λειτουργεί επιχειρήσεις από το 1916. Οι κύριες λειτουργικές της επιχειρήσεις, στις οποίες έχει τόσο μετοχές όσο και λειτουργικό έλεγχο, είναι η Unicars Ltd και η Pylones Hellas SA, εταιρεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ασφαλείας με έδρα την Ελλάδα.

Οι στρατηγικές της επενδύσεις περιλαμβάνουν συμμετοχές στις εταιρείες Unilever Tseriotis Cyprus Ltd, Unilever PMT Industries Ltd και Tryfon Tseriotis Ltd, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα καταναλωτικών αγαθών.

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται