Powered by

Eurostat: Μικρή πτώση του ετήσιου πληθωρισμού στην Κύπρο τον Δεκέμβριο

Στο 9,2% έπεσε τον Δεκέμβριο του 2022 ο ετήσιος δείκτης πληθωρισμού στην ευρωζώνη από 10,1% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση από τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Κύπρο ο ετήσιος δείκτης πληθωρισμού τον Δεκέμβριο εκτιμάται πως βρισκόταν στο 7,6%, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τον Νοέμβριο (8,1%).

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον πληθωρισμό σε επίπεδο ευρωζώνης είχε τον Δεκέμβριο ο τομέας της ενέργειας (25,7% από 34,9% τον Νοέμβριο).

Ακολουθούσαν ο τομέας των τροφίμων, αλκοόλ και καπνού (13,8% από 13,6%), τα μη βιομηχανικά αγαθά με εξαίρεση την ενέργεια (6,4% από 6,1%) και οι υπηρεσίες (4,4% από 4,2%).

Δειτε Επισης

Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι millenials ο καλύτερος εγγυητής του μέλλοντος (vid)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Η συζήτηση Νίκου Χριστοδουλίδη με νεαρούς επιχειρηματικούς ηγέτες στο 15ο Nicosia Economic Congress (vid)
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος της Κυβέρνησης η μετατροπή της Κύπρου σε κορυφαίο επιχειρηματικό προορισμό
Το επιχειρείν στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου με τη νέα γενιά στα ηνία-Η μετάβαση και οι προκλήσεις
Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ
Μείωση του ετήσιου πληθωρισμού σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά τον Μάρτιο
Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Γερμανίας για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών