Το Σχέδιο Ανάκαμψης αναζωογονεί την εντός των τειχών Λευκωσία

  05/12/2022 15:39
Το Σχέδιο Ανάκαμψης αναζωογονεί την εντός των τειχών Λευκωσία

Το Σχέδιο Ανάκαμψης αναζωογονεί την εντός των τειχών Λευκωσία

  05/12/2022 15:39

Η συμβολή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου στην υλοποίηση του οράματος του Δήμου Λευκωσίας για την αναζωογόνηση της εντός των τειχών πόλης παρουσιάστηκαν την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της 1ης Ετήσιας Εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Στέλλας Κυριακίδου.

Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρε ότι η δημοτική σύμβουλος Ελένη Λουκαΐδου έδωσε ένα στίγμα της συνολικής φιλοσοφίας των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα της χώρας, σημειώνοντας ότι η εντός των τειχών είναι το γεωγραφικό και διοικητικό κέντρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Η εγκατάλειψη της περιοχής θα ήταν έμμεση παραδοχή των γεγονότων της εισβολής και της κατοχής", είπε και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Λευκωσίας, θα συνεχίσει την προσπάθεια, με τον ίδιο ενθουσιασμό και δυναμισμό και ελπίζει ότι όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν πόλο έλξης για περισσότερους επιχειρηματίες, που θα δουν την προοπτική και θα προχωρήσουν σε επενδύσεις, που θα ενισχύσουν την δυναμική εντός της περιτειχισμένης πόλης.

Τα έργα που υλοποιούνται στην Λευκωσία στο πλαίσιο του Σχεδίου, παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. 

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα δύο ακίνητα, ένα στην οδό Αριστείδου και ένα κτηριακό συγκρότημα στη συμβολή των οδών Βουλγαροκτόνου-Αρσινόης-Κομνηνού, τα οποία αγοράστηκαν και θα διαμορφωθούν σε φοιτητικά δωμάτια με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 6,9 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφαλίστηκε από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Επίσης, έγινε αναφορά στα αντιπλημμυρικά έργα με σύνολο επτά κατασκευαστικών συμβολαίων.   

Έγινε αναφορά και στο έργο ανακαίνισης του σχολείου της Φανερωμένης,για να στεγάσει την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, βρίσκονται σε εξέλιξη, ολοκληρώνονται και αναμένονται να προκηρυχθούν με συγχρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Επενδυτικά Ταμεία, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, τα οποία εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου Λευκωσίας να αναζωογονήσει την πόλη σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον, που θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, επιχειρηματιών και νέων επενδυτών.

Αυτά περιλαμβάνουν την Πλατεία Ελευθερίας, ένα μεγάλο αριθμό αναπλάσεων και αποκατάστασης κτηρίων και προσόψεων στις περιοχές της Χρυσαλινιώτισσας, Ταχτ Ελ καλέ, περιοχή παλαιού Δημαρχείου, Πλατεία Φανερωμένης, πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου και τρία νέα κτήρια που αγοράστηκαν και ανακαινίστηκαν προκειμένου να φιλοξενήσουν κοινωνικά προγράμματα υπό τη διαχείριση του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με επιτόπια περιήγηση σε έργα και παρεμβάσεις που εμπίπτουν στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας