«Βγάλατε εκατομμύρια, μας στοχοποιήσατε και ζητάτε και τα ρέστα»

Την σφοδρή αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέα Δημητριάδη, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξής του, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως μια πιθανή σημαντική αύξηση του ΦΠΑ στις πρώτες κατοικίες, θα είχε καταστροφικές συνέπειες στον κατασκευαστικό τομέα και κατά συνέπεια στην οικονομία του τόπου.

Συγκεκριμένα, εκφράζοντας την θέση πως η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει προσπάθειες ώστε να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους για την αναγκαιότητα διατήρησης του ΦΠΑ στο 5%, ως ένα μέτρο κοινωνικής πολιτικής, ο κ. Δημητριάδης ισχυρίστηκε πως μια τέτοια εξέλιξη μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει.

«Πιστεύω πως εάν θέλουμε πραγματικά να δώσουμε ώθηση στον κατασκευαστικό τομέα αλλά και στην αγορά ακινήτων, πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική του μηδενικού ΦΠΑ για νεόδμητες κατοικίες, όπως εφάρμοσαν στην Ελλάδα, αναθερμαίνοντας την αγορά», είπε.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, εξέφρασε τη δυσφορία για την μέχρι στιγμής μη ψήφιση του νομοσχεδίου για την διευκόλυνση των μεγάλων επενδύσεων από τη Βουλή, ζητώντας την ίδια ώρα από το κράτος να προωθήσει τη δημιουργία μικτών αναπτύξεων, δίνοντας πολεοδομικά κίνητρα στους ιδιώτες να δημιουργήσουν τέτοιες υποδομές που αναβαθμίζουν, όπως είπε, το προϊόν της Κύπρου.

Τα όσα ο Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε στη συνέντευξή του προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αναδημοσιεύοντάς την στο twitter, σχολίασε: «Έπρεπε να ντρέπεστε κ. Α. Δημητριάδη και οι λεγόμενες μεγάλες αναπτύξεις. Βγάλατε εκατομμύρια, μας στοχοποιήσατε και ζητάτε και τα ρέστα».

 

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης