Πανίκος Νικολάου: Η κρίση δεν θα μας προσπεράσει

Η Τράπεζα Κύπρου έχει και τη διάθεση και τη δυνατότητα να στηρίξει τις προσπάθειες όλων σας για βιώσιμη ανάπτυξη, ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου στους επιχειρηματίες του τόπου.

Ενώπιον της επιχειρηματικής αφρόκρεμας που παρέστη στο 6ο Business Leaders Summit, ο κ. Νικολάου εξέφρασε την θέση πως η κυπριακή οικονομία πάει καλύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης γεγονός που, σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Οι νέες ηγέτες, είπε, δεν φοβούνται να ριχτούν στη μάχη, να ξεκινήσουν από χαμηλά και να δουλέψουν πολλές ώρες. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι σαν τράπεζα θα συνεχίσουμε να έχουμε άξιους συνεργάτες και στο μέλλον», είπε.

Προετοιμασία για το καλό και το κακό σενάριο
Όσο για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, ο CEO του τραπεζικού ιδρύματος τόνισε ότι παρά την ανθεκτικότητα που επιδεικνύεται, οι προοπτικές για το 4ο τρίμηνο είναι αβέβαιες.

Η επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης μπορεί να μας οδηγήσει και σε χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην χώρα, είπε, διαπιστώνοντας ότι θα υπάρξουν προκλήσεις. «Η κρίση δεν θα μας προσπεράσει», τόνισε, καλώντας το επιχερείν να είναι προετοιμασμένο «και για το καλό και για το κακό σενάριο». 
Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, απαιτείται ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα.

Σχέδια εθελούσιας εξόδου
Αναφορά έκανε και στα σχέδια εθελούσιας εξόδου της Τράπεζας Κύπρου, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή το προσωπικό είναι μειωμένο κατά 16%.

«Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε για να συνεχίσουμε αποτελεσματικά και 2023», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι μείωση έγινε και στον αριθμό καταστημάτων.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε σε ό,τι αφορά την χρήση τεχνολογικών εργαλείων της τράπεζας από τους πελάτες. «Πιστεύουμε πολύ στην τεχνολογία και θέλουμε να τρέξουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Δεν είναι το πιο εύκολο, όμως κάναμε άλματα και σήμερα έχουμε 400,000 ενεργούς χρήστες και το 93% των συναλλαγών γίνεται ψηφιακά», είπε ο κ. Νικολάου.

«Θέλουμε να ηγηθούμε της προσπάθειας της χώρας μας για μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον και προς αυτή την κατεύθυνση αναλάβαμε τεράστιες δεσμεύσεις», συμπλήρωσε λίγο αργότερα.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή