X. Πουαγκαρέ: Δίπλα στη νέα γενιά επιχειρηματιών η Τράπεζα Κύπρου

Αποφασισμένη να συνεχίσει να αποτελεί τον βασικό υποστηρικτή της κυπριακής οικονομίας είναι η Τράπεζα Κύπρου, διεμήνυσε ο Δρ. Χάρης Πουαγκαρέ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Διευθυντής Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας.

Οι πολύ υγιείς δείκτες ρευστότητας και ο πολύ χαμηλός δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων πλέον, αποτελούν βασικούς λόγους για τους οποίους το τραπεζικό ίδρυμα θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη χρηματοδότηση επενδύσεων, μεγάλων και μικρών, σύμφωνα με τον Δρα Πουαγκαρέ. «Φτάνει» βεβαίως, «να είναι βιώσιμες, αειφόρες και προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας», είπε σχετικά.

Ως ο μεγαλύτερος εταιρικός χρηματοδότης, η Τράπεζα Κύπρου δίνει διαρκώς ώθηση στους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι ο Τουρισμός, το Εμπόριο, οι Κατασκευές και η Βιομηχανία, και σε αναπτυσσόμενους τομείς, όπως η Ενέργεια, η Τεχνολογία, η Υγεία και η Εκπαίδευση, είπε ακολούθως ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος μιλούσε στο 6ο Business Leaders Summit.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νέα επιχειρηματική γενιά η οποία αποτέλεσε και τον κεντρικό άξονα της εκδήλωσης. «Ο συνδυασμός των ιδεών και του ενθουσιασμού της νέας γενιάς με την εμπειρία και την ψυχραιμία της προηγούμενης, αποτελεί τη συνταγή για επιτυχημένη συνέχιση της κάθε επιχείρησης», είπε στο πλαίσιο της ομιλίας του, για να παραθέσει στη συνέχεια στοιχεία που αποδεικνύουν την διαχρονική στήριξη της Τράπεζας Κύπρου στο επιχειρείν.

«Ενδεικτικά, μόνο την τελευταία εξαετία, η Τράπεζα παραχώρησε νέα δάνεια πέραν των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ», είπε συγκεκριμένα, αναφέροντας ακολούθως ότι για το 2022, μέχρι σήμερα συνολικά παραχωρήθηκαν νέα δάνεια 1.2 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 767 εκατομμύρια προς επιχειρήσεις.

Αναφορά έγινε και στην ψηφιακή πλατφόρμα JINIUS, η οποία διασυνδέει επιχειρήσεις και ιδιώτες μεταφέροντας ουσιαστικά όλη την Κυπριακή αγορά σε ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον.

Κλείνοντας, ο Δρ. Πουαγκαρέ τόνισε εκ νέου ότι η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει τις κυπριακές επιχειρήσεις και την κοινωνία του τόπου μας. «Όπως έπραξε εδώ και δεκαετίες, έτσι και σήμερα θα βρίσκεται δίπλα στη νέα γενιά επιχειρηματιών για να υλοποιήσουν τους στόχους τους, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να ανταποκριθούν επιτυχώς στις προκλήσεις, συμβάλλοντας όλοι μαζί στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας», είπε καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους