Ξ. Κονομής: Ενώπιον κυκεώνα αλλαγών οι νέοι ηγέτες του επιχειρείν

Ενώπιον ενός κυκεώνα αλλαγών βρίσκονται οι νέοι ηγέτες του κυπριακού επιχειρείν για τις οποίες χρειάζεται προετοιμασία και διάθεση για προσαρμογή, δήλωσε ο Ξένιος Κονομής, Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου.

Ο κ. Κονομής μιλούσε ενώπιων του 6ου Business Leaders Summit που διεξήχθη στο Hilton Nicosia.

H γενιά των νέων ηγετών καλείται σήμερα να διευθύνει τις παραδοσιακές κυπριακές επιχειρήσεις κάτω από ένα αριθμό πρωτόγνωρων εξελίξεων, για τον χειρισμό των οποίων δεν υπάρχει πεπατημένη οδός, τόνισε αρχικά, καλώντας τους να γίνουν οι καταλύτες που θα εξελίξουν το υφιστάμενο μοντέλο της κάθε επιχείρησης σε ένα βιώσιμο μοντέλο.

Όπως είπε στο κοινό του Business Leaders Summit, «η νέα γενιά ηγετών καλείται να χειριστεί ένα αριθμό αστάθμητων παραγόντων με σημαντικότερους την πανδημία και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Οι νεότερες γενιές καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη ένα κυκεώνα αλλαγών. Γι’ αυτό, προειδοποίησε, «απαιτείται έγκαιρη προετοιμασία, αλλά περισσότερο ανοικτά μυαλά και διάθεση για προσαρμογή στο νέο γίγνεσθαι».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Κύπρου, ο κ. Κονομής προέβη στη διαπίστωση ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων είναι οικογενειακές, σημειώνοντας ότι η διαδικασία εμπλοκής των νεότερων γενιών στην επιχείρηση γίνεται νωρίς και συντονισμένα.

«Η κοινωνία που ζούμε αλλάζει δραματικά και μαζί της αλλάζει και εξελίσσεται η οικονομία και ο τρόπος που ασκείται το επιχειρείν», είπε, καταλήγοντας με ένα μήνυμα στήριξης της Τράπεζας προς τις επιχειρήσεις: «Αυτό που δεν θα αλλάξει ποτέ είναι η Τράπεζα Κύπρου που θα συνεχίσει να είναι εδώ, δυνατή να στηρίζει τα επιχειρηματικά σας πλάνα, αλλά και να βοηθά την Κυπριακή οικονομία», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους