ΚΕΒΕ: Τα δύο πρόσωπα που προτείνει για το Δ.Σ. του ΟΑΥ

Οι Κυριάκος Δρουσιώτης και Νικόλας Θεοχαρίδης είναι οι εκλεκτοί του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου(ΚΕΒΕ) για τις δύο κενές θέσεις, που αφορούν τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ).

Διαβάστε ακόμα: 

Στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για «βέτο» σε άμεσες ξένες επενδύσεις

Αυτά τα αυτοκίνητα επέλεξαν οι αγοραστές

Επέστρεψαν και έτυχαν θερμής υποδοχής τα Goody's (photos)

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Δρουσιώτης και Θεοχαρίδης είναι τα δύο πρόσωπα που προτείνει το ΚΕΒΕ και ο διορισμός των οποίων, ως γνωστό, θα πρέπει να περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το θέμα πλήρωσης των δύο κενών θέσεων στο Δ.Σ. του ΟΑΥ(σ.σ. που όπως έχει προαναφερθεί αφορούν τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων), όπως πληροφορείται το InBusinessNews, αναμένεται να απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια από τις μεταγενέστερές του συνεδρίες.

  • Ο Κυριάκος Δρουσιώτης

Ο Κυριάκος Δρουσιώτης είναι οικονομολόγος, εγκεκριμένος λογιστής-μέλος του του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, ελεύθερος επαγγελματίας, με ευρύ φάσμα πελατών στην Κύπρο και στο εξωτερικό από το 1987.

Από το 1979 μέχρι το 1985 υπηρέτησε ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε διεθνείς οίκους οικονομικών συμβούλων/ελεγκτών στο εξωτερικό και από το 1985 μέχρι το 1987 στην Κύπρο. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης κινδύνων του ομίλου την περίοδο 2008-2014.  Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων της επενδυτικής εταιρείας «Αθηνά» του ομίλου.

Εξελέγη πρόεδρος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου τις περιόδους 2002-2008 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Τον Νοέμβριο του 2019 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου.

Ο κ. Δρουσιώτης διετέλεσε, μεταξύ άλλων, οικονομικός σύμβουλος σε όλους τους Δήμους της επαρχίας Πάφου και στην εταιρεία Αστικών Λεωφορείων. Παρουσίασε σεμινάρια και διαλέξεις για τον ορθολογισμό στον οικονομικό προγραμματισμό των Δήμων, σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία και το Υπουργείο Οικονομικών.

Έχει παρουσιάσει επίσης μελέτες, σεμινάρια, διαλέξεις επιχορηγημένα σεμινάρια της Αρχής Βιομηχανικής Κατάρτισης για την οργάνωση των επιχειρήσεων, την ετοιμασία διαδικασιών ελέγχου αποτελεσματικής διοίκησης κ.α.

Μετά από μελέτες του το 1992, ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς λειτούργησε το περιφερειακό σφαγείο, που εξυπηρετεί ολόκληρη την επαρχία Πάφου μέχρι σήμερα. Από τον περασμένο Νοέμβριο είναι πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου.

  • Ο Νικόλας Θεοχαρίδης

Ο Νικόλας Θεοχαρίδης είναι, μεταξύ άλλων, κάτοχος πτυχίου Economics and Law και μεταπτυχιακού τίτλου ΜBA. Διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία σε θέσεις κλειδιά σε διάφορες εταιρείες, investment funds (επενδυτικά κεφάλαια), τράπεζες και σε ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος (ΕΜΙs). Είναι άριστος γνώστης σε θέματα διαχείρισης περιουσίας (wealth management) και παροχής καινοτόμων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για άτομα και εταιρείες υψηλής καθαρής αξίας (high-net-worth individuals and companies).

Διαθέτει επίσης εμπειρία στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μονάδων ή στην αναδιάρθρωση υφιστάμενων επιχειρήσεων, όπως επίσης στην προσέλκυση διεθνών επενδύσεων και επιχειρήσεων στην Κύπρο, καθώς και στη διαμόρφωση μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης βιώσιμης πολιτικής άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ).

Ειδικότερα, έχει ευρεία εμπειρία στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου. Διετέλεσε για δέκα χρόνια διευθύνων σύμβουλος ανεξάρτητης εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ελέγχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ειδικεύεται στη Διαχείριση Πλούτου (wealth management) και προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου σε άτομα υψηλής καθαρής αξίας (high-net-worth individuals).

Ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής προώθησης του διοικητικού συμβουλίου του «Invest Cyprus», μέλος του Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Κίνας και Πρόεδρος του Δ.Σ. Ταμείου Εναλλακτικών Επενδύσεων.

Προηγουμένως, για 18 χρόνια, είχε επιτυχημένη πορεία στον τραπεζικό τομέα, αφού πέρασε από διοικητικές θέσεις, με ειδική εστίαση στο private banking, αξιολόγηση επενδύσεων, αξιολόγηση πιστώσεων, διεθνείς τραπεζικές εργασίες, συμμόρφωση, διεθνείς και εγχώριες πληρωμές.

Ο Νικόλας Θεοχαρίδης διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών στην Κύπρο με την Κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τις τοπικές εμπορικές τράπεζες, τους επαγγελματικούς φορείς και την επιχειρηματική κοινότητα.

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο