Powered by

Στο 90% των περσινών οι δηλώσεις εισοδήματος

Μέχρι τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, είχαν επεξεργαστεί τη Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου 2021 περίπου 250.700 φορολογούμενοι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Φορολογίας, Σωτήρης Μαρκίδης, σημειώνοντας ότι σε σχέση με τα περσινά επίπεδα υποβολής, το ποσοστό φτάνει το 90%.

Από τις 250.700, περίπου οι 239.800 δηλώσεις υποβλήθηκαν "Οριστικά", οι οποίες αντιστοιχούν σε 217.700 δηλώσεις μισθωτών και 22.100 δηλώσεις αυτοεργοδοτουμένων. Ακόμα 11.000 δηλώσεις βρίσκονται σε "Προσωρινή Παραλαβή", από τις οποίες 9.300 Μισθωτών και 1.700 Αυτοεργοδοτουμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκίδη, σε σχέση με τα περσινά επίπεδα υποβολής, η συνολική επεξεργασία της δήλωσης μέχρι στιγμής έφτασε το 90% και η Οριστική Υποβολή το 86%, ενώ κατά το τέλος Ιουλίου 2022 τα αντίστοιχα ποσοστά που σημειώθηκαν ήταν 72% και 66%.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από παράταση που δόθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Εισοδήματος είναι η 31η Αυγούστου 2022.

Ο Έφορος έκανε έκκληση για άλλη μια φορά προς τους φορολογουμένους όπως, εάν δεν αναμένουν άλλα στοιχεία, να προχωρήσουν στη συμπλήρωση και Οριστική Υποβολή της Δήλωσης τους το συντομότερο δυνατόν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αποφασιστικότητα για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας-Στήριξη κάθε επιχείρησης που βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις»
Με οριακή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ την Τετάρτη
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου
Αυξήθηκαν κατά 5,3% οι μέσες ακαθάριστες απολαβές υπαλλήλων το 2024
Κέντρα Φροντίδας Παιδιών και 24ωρες δομές φιλοξενίας ατόμων με ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας
Ψηφιακός μετασχηματισμός στην εκπαίδευση (vid)
Μεταρρύθμιση του συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών
ΑΝΑΔ: Στρατηγικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της οικονομίας μέσω κατάρτισης (vid)
Ενίσχυση δεξιοτήτων για την προσαρμογή στη σύγχρονη αγορά εργασίας (vid)
Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά: Αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης στην Κύπρο