Παρατείνεται με διάταγμα Πετρίδη η προθεσμία καταβολής φόρων για 2021

Παράταση ενός μηνός, και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Αυγούστου, δίνεται με διάταγμα που θα εκδώσει ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης που έλαβε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, στην υποβολή δήλωσης εισοδήματος και καταβολής της αυτοφορολογίας από φυσικά πρόσωπα. 

Όπως ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, το Υπουργικό Συμβούλιο τον εξουσιοδότησε να προβεί σε διάταγμα με τίτλο «Περί βεβαιώσεως και εισπράξεων φόρων», ούτως ώστε η προθεσμία της καταβολής του φόρου να παραταθεί από την 31η Ιουλίου, στην 31η Αυγούστου 2022.

«Η παράταση αποσκοπεί στη διευκόλυνση των φορολογουμένων, των φυσικών προσώπων, και αφορά την υποβολή φορολογικής δήλωσης και αντικαταβολής φόρου, είτε από άτομο εκτός από αυτοεργοδοτούμενο, είτε από αυτοεργοδοτούμενο που δεν έχει υποχρέωση να ετοιμάσει ελεγμένους λογαριασμούς», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

 

 

Σύμφωνα, εξάλλου, με γραπτή δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού: Εγκρίθηκε το διάταγμα που αφορά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικής δήλωσης ατόμου και καταβολής οφειλόμενου φόρου για το φορολογικό έτος 2021. Η παράταση από τις 31 Ιουλίου στις 31 Αυγούστου 2022 αποσκοπεί στη διευκόλυνση των φορολογουμένων και αφορά την υποβολή φορολογικής δήλωσης και καταβολής του φόρου από:

• άτομο εκτός αυτοεργοδοτούμενο (ηλεκτρονική Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου εκτός αυτοεργοδοτούμενου 2021),

• αυτοεργοδοτούμενο που δεν έχει υποχρέωση να ετοιμάζει εξελεγμένους ή επισκοπημένους λογαριασμούς (ηλεκτρονική Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου αυτοεργοδοτούμενου 2021).

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους