Υπ.Οικ: Προσήλωση στη προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού

Η υιοθέτηση της Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας από το Υπουργικό Συμβούλιο υποδηλώνει την προσήλωση του κράτους σε ζητήματα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειας για επίτευξη χρηματοοικονομικής ευημερίας των πολιτών, σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή το Υπουργείο αναφέρεται στην υιοθέτηση της Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο από το Υπουργικό σήμερα μετά από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. 

«Επί της ουσίας, όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργικό ενέκρινε την Έκθεση της Ad – Hoc Επιτροπής για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής, η οποία, όπως σημειώνται, περιλαμβάνεται ως ορόσημο στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», προστίθεται.

Η ανακοίνωση εξηγεί ότι η εν λόγω Στρατηγική στοχεύει στην ενδυνάμωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των πολιτών που απαιτούνται για την χρηματοοικονομική τους ευημερία. «Η αποστολή της Εθνικής Στρατηγικής είναι η προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της χρηματοοικονομικής παιδείας ανάμεσα στους πολίτες με στόχο να συμβάλουν στην αποτελεσματική διαχείριση των χρηματοοικονομικών τους πόρων και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της χρηματοοικονομικής τους ευημερίας», αναφέρεται.

Προστίθεται, άλλωστε, ότι οι προτεινόμενες δράσεις της Εθνικής Στρατηγικής αφορούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό μέσω στοχευμένης επικοινωνίας και διαφόρων εκδηλώσεων, στην προώθηση χρηματοοικονομικής παιδείας στη δημόσια εκπαίδευση, στην προώθηση της δια βίου μάθησης, στη δημιουργία ιστοτόπου και εφαρμογής για έξυπνες συσκευές (τηλέφωνα, ταμπλέτες), στην ενίσχυση των υφιστάμενων πρωτοβουλιών στην Κύπρο και στην εκπαίδευση των εκπαιδευτών χρηματοοικονομικής παιδείας.

Τονίζεται ότι η υιοθέτηση της Εθνικής Στρατηγικής υποδηλώνει την προσήλωση του κράτους σε ζητήματα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειας για επίτευξη χρηματοοικονομικής ευημερίας των πολιτών.

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας