Γιώργος Χρυσοχός: Τεράστια ζήτηση για εμπορικά ακίνητα

Πλούσιες επιλογές και χρυσές ευκαιρίες για ντόπιους και ξένους αγοραστές, ο  τομέας των επενδύσεων σε ακίνητα, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας, με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. 

Yψηλά στις προτιμήσεις των πολυεθνικών και ξένων επιχειρηματικών στελεχών, η χώρα μας αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για τη δημιουργία διεθνών και περιφερειακών κεντρικών γραφείων.

Για το εν λόγω θέμα μίλησε ο Γιώργος Χρυσοχός, Director, Όμιλος Cyfield, στο πλαίσιο του 2ου Cyprus Investors Show, ο οποίος παρουσίασε τις επιλογές για επενδύσεις σε ακίνητα στην Κύπρο και τις αναμενόμενες αποδόσεις, καθώς επίσης και τα είδη των ακινήτων και τις περιοχές που προσφέρονται για επένδυση.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Ομίλου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται τεράστια ζήτηση και αύξηση στα εμπορικά ακίνητα. Στην Κύπρο καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 6% σε εμπορικές πόλεις όπως η Λεμεσός, είπε ενδεικτικά.

«Τα εμπορικά ακίνητα γίνονται ελκυστικά επειδή στην Κύπρο ζούμε συνθήκες πλήρους απασχόλησης», εξήγησε. «Ακόμη κι αν δουλέψαμε από σπίτι είναι αναγκαία μια βάση», πρόσθεσε.

Σημαντικό παράγοντα επιτυχίας διαδραματίζει και το γεγονός ότι εταιρείες προχωρούν σε δημιουργία headquartering στην Κύπρο, από Ουκρανία και άλλες χώρες. Επίσης, το κράτος επιδιώκει να στελεχώσει τους υπαλλήλους του σε πράσινα κτίρια. Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν σε μεγάλη ζήτηση για γραφεία και με τη σειρά του σε αύξηση των ενοικίων.

Σταθερή ζήτηση σε ακίνητα σημειώνεται, σύμφωνα με τον ομιλητή, σε Λάρνακα και ιδιαίτερα Αμμόχωστο, όπου οι κάτοικοι αναζητούν εξοχικές κατοικίες.

Το πλεονέκτημα της Λευκωσίας είναι ότι δεν έχει μεγάλες αυξομειώσεις στις τιμές όπως στα παράλια, συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών