ΟΕΒ: Διαδικτυακή παρουσίαση για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετοχή μεγάλου αριθμού στελεχών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τον αντίκτυπο τους στις Κυπριακές επιχειρήσεις, την οποία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε συνεργασία με τον Διεθνή Νομικό Οίκο Harneys.

Στην παρουσίαση επεξηγήθηκαν οι κυρώσεις και τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, υπό το φως της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία, με εστίαση στα μέτρα που επηρεάζουν κυρίως τον κλάδο των χρηματοοικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών.

Παρουσιάστηκαν επίσης οι εξαιρέσεις, οι σχετικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται με τις αρμόδιες εθνικές αρχές, απαντήθηκαν κρίσιμα ερωτήματα  που προκύπτουν στην εφαρμογή των μέτρων και δόθηκαν πρακτικά παραδείγματα τα οποία μπορούν να εφαρμόσουν στην δραστηριότητα τους οι επιχειρήσεις για προστασία των ιδίων και των πελατών τους.

Όπως είναι γνωστό, η κυπριακή οικονομία έχει επηρεαστεί σοβαρά από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις συνεπακόλουθες κυρώσεις, αφού επιπρόσθετα από τις διεθνείς αυξήσεις στις τιμές πρώτων υλών, προϊόντων, εμπορευμάτων, ενέργειας, και υπηρεσιών, η Ρωσία αποτελούσε σημαντικό επιχειρηματικό εταίρο για τη χώρα μας.

Η ΟΕΒ είναι πάντα στη διάθεση της επιχειρηματικής κοινότητας προς αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε προκλήσεων προκύπτουν από την κρίση αυτή.

Το βίντεο της παρουσίασης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΟΕΒ.

Σημειώνεται ότι οι παρουσιάσεις έγιναν από τα στελέχη της Harneys, κ. Γιώργο Αποστόλου, κ. Aki Corsoni-Husain και κα Ελίνα Μαντράλη.

Δειτε Επισης

ΡΙΚ: Μετά την 1η Απριλίου η καταβολή μισθών-Αιτία το Πάσχα των Καθολικών
Πράσινο από Επιτροπή Οικονομικών σε σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων
ΔΝΤ: Ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς η κυπριακή οικονομία-Οι βασικές συστάσεις πολιτικής
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη