Ποιες εταιρείες και γιατί αποκτούν πλεονέκτημα για έργα του δημοσίου

Πλεονέκτημα έναντι άλλων συμμετεχόντων σε διαδικασίες κατάθεσης προσφορών για έργα του δημοσίου, θα αποκτούν όσες εταιρείες έχουν πιστοποιηθεί από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης ως «Εργοδότης Ισότητας».

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει σε επιστολή της προς την πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επαγγελματιών Επιχειρηματιών(ΚΟΓΕΕ) η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας Ρέα Γεωργίου, έχει συμπεριληφθεί σχετική πρόνοια στα πρότυπα έγγραφα διαγωνισμού κλειστής διαδικασίας. Η πρόνοια προβλέπει ότι οι προσφέροντες που κατέχουν το πιστοποιητικό σχετικά με την ισότητα των φύλων από τον «Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον», κατέχουν πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων συμμετεχόντων στη διαδικασία.  

 

Η πιο πάνω εξέλιξη έρχεται να δικαιώσει την επιμονή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επαγγελματιών Επιχειρηματιών για ικανοποίηση ενός στρατηγικού της στόχου προς την κατεύθυνση της ισότητας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να δοθούν σε εταιρείες ισχυρά κίνητρα ώστε να καταργηθούν ξεπερασμένες πρακτικές και νοοτροπίες, με υπόμνημα της στη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, η ΚΟΓΕΕ ζήτησε όπως η Κυβέρνηση επιβραβεύει εταιρείες, όχι μόνο γιατί έχουν υιοθετήσει στη θεωρία πολιτικές ισότητας, αλλά γιατί εργάζονται με στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή τους.

Ουσιαστικά, πρότεινε για τις εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης ως «Εργοδότης Ισότητας» να υπάρξει πρόσθετη μοριοδότηση όταν καταθέτουν προσφορές για έργα του δημοσίου.

Η συμπερίληψη πρόνοιας στα πρότυπα έγγραφα διαγωνισμού κλειστής διαδικασίας, όπως οι προσφέροντες που κατέχουν το πιστοποιητικό σχετικά με την ισότητα των φύλων από τον «Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον», κατέχουν πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων συμμετεχόντων στη διαδικασία, αποτελεί το ουσιαστικό αποτέλεσμα των προσπαθειών της ΚΟΓΕΕ και χαρακτηρίζεται ως ένα σημαντικό επίτευγμα-σταθμός στην ιστορία της Ομοσπονδίας.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές