Σε ποιες επιχειρήσεις συνεχίζει και σε ποιες όχι το safepass

Διευκρινήσεις για τις νέες χαλαρώσεις που αποφάσισε την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση του safepass, έδωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις, σε ό,τι αφορά τους χώρους εργασίας και τις επιχειρήσεις, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

 *Από τις 11 Απριλίου 2022, κατάργηση του Safe Pass σε χώρους εργασίας, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, νοσηλευτήρια, ιατρικά κέντρα και επαγγελματίες υγείας, ενώ συστήνεται η διενέργεια self-test σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

*Από τις 18 Απριλίου 2022, κατάργηση του SafePass σε λιανικό εμπόριο και εμπορικά κέντρα.

Εξαιρούνται οι χώροι εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης και άλλοι χώροι που βάσει διατάγματος πρέπει να προσκομίζεται Safe Pass. Η επίδειξη Safe Pass απαιτείται σε χώρους άνω των 100τ.μ, δηλαδή που συναθροίζονται πέραν των 25 προσώπων.

*Από τις 11 Απριλίου 2022, κατάργηση επίδειξη Safe Pass σε επιχειρήσεις οι οποίες εξυπηρετούν κοινό, καθώς και τα Τμήματα/Υπηρεσίες του κρατικού και ευρύτερου κρατικού τομέα τα οποία εξυπηρετούν κοινό, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς χώρους, χώροι εικαστικών τεχνών και γκαλερί, σε εργοτάξια και επιχειρήσεις παρεμφερούς δραστηριότητας, σε λαϊκές αγορές, παζαράκια και λαϊκά πανηγύρια.

  • Επίσης, Safe Pass δεν απαιτείται ανεξαρτήτως τ.μ, σε φαρμακεία, υπεραγορές, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, φρουταγόρες, περίπτερα, μίνι μαρκετ και υπηρεσία take away.
  • Απαιτείται η επίδειξη Safe Pass στις επιχειρήσεις τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, καζίνο, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και κέντρα δερματοστιξίας, θέατρα,  κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, παιδότοπους, λούνα παρκ, θεματικά πάρκα, γήπεδα, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, χώροι δεξιώσεων, κέντρα διασκέδασης και μουσικοχορευτικοί χώροι.

Υπενθυμίζεται ότι η επίδειξη Safe Pass απαιτείται σε χώρους άνω των 100τ.μ, δηλαδή χώροι όπου συναθροίζονται πέραν των 25 προσώπων.

*Από τις 11 Απριλίου 2022, αύξηση της πληρότητας σε θέατρα, αμφιθέατρα κινηματογράφους και αίθουσες θεαμάτων στο 100% της χωρητικότητας.

*Από τις 11 Απριλίου 2022, όπως συστήνεται η τηλεργασία σε ποσοστό 25% σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και σε αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο